Hentet inspirasjon på fagdager

Den svenske 2014 verdensmesteren i baking viste frem sine kunster under Din Bakers fagdager for bakere og konditorer.

Publisert Sist oppdatert

– Møtet med den svenske verdensmesteren er veldig spennende. Johansson er helt fantastisk å se på!

–  I tillegg til 30 bakere og konditorer er en rekke leverandører også til stede. Vi kjører to parallelle løp, et for bakerne og et for konditorene, forteller administrerende direktør Vidar Skoglund i Din Baker til Bakeri.net.

Inne i de to lokalene, rett ved siden av hverandre, er bakerne og konditorene i full sving med dagens program idet Bakeri.net kommer innom den første fagdagen.

 

Svenske kanelsnurrer

Et av de største trekkplastrene for bakerne er uten tvil Håkon Johansson, svensk verdensmester i baking 2014. Han kom fra Stockholm for å prate om forhev og skålding. Om hvilke fordeler teknikkene gir, og hvilke deiger dette fungerer best på.  Det er stor interesse idet Håkan varter opp med flere spennende deiger, alle med skålding.

– Han viser gamle tenikker som han er veldig opptatt av, forteller Skoglund.

Johansson viser de norske bakerne hvordan han baker svenske kanelsnurrer. Teknikken er litt annerledes enn den norske tradisjonelle måten å jobbe med hvetedeig, og sikrer svært smakfulle og gode produkter.

– Møtet med den svenske verdensmesteren er veldig spennende. Johansson er helt fantastisk  å se på!

 

Smør og melk i hvetebakst

Bakerne fikk også en seanse med Tine, om bruken av melk og smør i hvetebakst, før fokuset ble rettet mot økologisk hvetebakst.

Mot slutten av dagen skulle bakerne lage ulike kombinasjoner av eget fyll. Målet var å lage spennende kombinasjoner som kunne brukes i hvetebaksten.

Arbeidet med fordeigene ble tatt opp igjen dagen etter, på den andre og siste fagdagen. Nå ble dessuten økologisk og urkorn grundig gjennomgått.

Målet er å skape en faglig arena for bakere og konditorer tilknyttet våre medlemsbedrifter.

Sjokolade og marsipan

Konditorenes fokus var på marsipan og sjokolade. Hvordan temperere, koke ganache, fyll og dypping av trøffelkuler med tre typer fyll og sjokoladetrekk sto på programmet. Deretter produksjon av komplette kransekakekurver, med kake og konfekt.

Egen kakepynt sto sentralt. Hvordan kan man som konditor skille seg ut fra alle andre? I denne bolken fikk deltagerne forslag til teknikker og tips fra blant annet Vibeke Løseth fra Baker- og Konditorlandslaget, Knut Harald Sørdal og Bernhard Atzinger.

 

– Et faglig arena

Din Baker ønsker å gjennomføre fagdagene minst en gang i året.

– Målet er å skape en faglig arena for bakere og konditorer tilknyttet våre medlemsbedrifter. I fjor fikk vi tilbakemeldinger på at det ble for liten tid til å fordype seg, dette har vi tatt høyde for i år, forteller en fornøyd Vidar Skoglund.

img_7359

img_7351

Powered by Labrador CMS