Per Inge Tverå er den nye eieren av Helgeland Bakeri i Mosjøen.
Per Inge Tverå er den nye eieren av Helgeland Bakeri i Mosjøen.

Helgeland Bakeri er tilbake

Tidligere i år gikk Helgeland Bakeri og Konditori konkurs etter knapt ett års drift. Nå har bakeriet på Mosjøen gjenoppstått, denne gangen blir veksten roligere.

Publisert Sist oppdatert

Vi skal vokse, men ikke fort.

Storsatsingen Helgeland Bakeri og Konditori på Mosjøen ekspanderte veldig raskt etter åpningen i 2017, så raskt at pengene tok slutt før viljen. De viktige avtalene med dagligvaren for å sikre driften kom aldri og Bjarne Mosås måtte ta det tunge skrittet og gå til skifteretten.

Gårdeier er ny bakerieier

Lokalene hvor bakeriet holdt til var bygget om i stor grad, og det er gårdeier Per Inge Tverå som i sommer kjøpte opp konkursboet.

– Jeg hadde også investert en del i bygget og kjøpte konkursboet. Nå fortsetter vi drift i Helgeland Bakeri, men vi skal ta det rolig og være nøysomme i oppstarten, sier den nyslåtte bakerieieren til Bakeri.net.

Avtaler på plass

Nå skal bakeriet først og fremst satse i lokalområdet. Avtaler med to Rema 1000 butikker var på plass før første åpningsdag og en tredje Rema-butikk kommer snart inn i porteføljen.

– Nå er det nærområdene vi satser på, og skulle det gå bra så kanskje vi åpner for levering til Sandnessjøen. Vi var nøye med å få på plass leveringsavtaler før vi åpnet, det har vi nå og vi har fått flere forespørsler om levering fra andre aktører. Vi leverer også til Snippen Kafe i Mosjøen, sier Tverå.

Fremdeles troen

Tverå er hovedeier i det nye bakeriet med om lag 65 prosent, et lokalt investeringsselskap er inne med en post på om lag 20 prosent og den gamle eieren Bodø Bakeri sitter på 12,5 prosent.

– Vi har en liten eierpost i nye Helgeland Bakeri, vi har fremdeles troen på dette, sier Bjarne Mosås i Bodø Bakeri.

Bodø Bakeri har en baker på plass i Mosjøen i en oppstartsperiode. Det er også Bodø Bakeri som står for resepter og back office.

– Sist runde var vi var nok litt ivrig og vokste for raskt. Mangel på leveringsavtaler til dagligvare ble for vanskelig, dessverre, sier Mosås.

Tar det rolig

– Ambisjonen er å få leveringsavtale med alle Rema-butikker i vårt område, og også andre etter hvert. Vi har jo også eget utsalg i forbindelse med bakeriet. På åpningsdagen var alle brød og bakervarer utsolgt, så vi har blitt tatt godt imot. Vi skal vokse, men ikke fort, vi skal ta det pent og rolig, sier Tverå.

Powered by Labrador CMS