Nyttig app: Siden oppstarten i 2016 har om lag 500 000 nordmenn lastet ned appen.

Har reddet over en million porsjoner mat

Appen Too Good To Go er godt etablert i matnæringen i Norge. Om lag 1200 utsalgssteder er med i ordningen, og så langt er det reddet nærmere 1,3 millioner porsjoner mat som ellers ville endt i søpla.

Publisert Sist oppdatert

Vi har med utsalg fra Svalbard i nord til Mandal i sør. Mange av disse selger bakervarer i en eller annen form.

Av de 1200 utsalgene som til nå er en del av Too Good To Go, er det veldig mange av dem som selger bakervarer.

– Daglig reddes det nå over 3500 porsjoner med mat. Vi har ikke tall på hvor mye av dette som er direkte knyttet til bakevarer, men vi har en overvekt av samarbeidspartnere som driver med salg av bakevarer, sier Line Larsen, rådgiver og matredder i Too Good To Go.

Overvekt av bakervarer

Siden starten i januar 2016 er det solgt om lag 1,3 millioner porsjoner mat via appen, og mange bakeriutsalg ser nytten av å kunne selge unna overskuddsproduksjon på en enkel måte. Alle utsalgene til Baker Brun er med i appen, de fleste utsalgene til Baker Hansen, Åpent Bakeri og Godt Brød samt en rekke frittstående bakeriutsalg.

Nylig har også kjedene Jordbærpikene og Espresso House, som begge er store på bakervarer, blitt med i kampen mot matsvinn.

– Vi jobber hele tiden med å få flere med i kampen mot matsvinn. Vi bruker sosiale medier for å vise hvordan man kan ta i bruk appen for å hjelpe med å redusere matsvinn, samt å gi tips til andre måter man kan redusere matsvinn på hjemmebane. Vi har med utsalg fra Svalbard i nord til Mandal i sør. Mange av disse selger bakervarer i en eller annen form. Per i dag har appen 500.000 nedlastinger. Bare i oktober ble det reddet over 98.000 porsjoner med mat. Så veldig mange er med allerede, men vi ønsker å nå enda flere, sier Larsen.

Viktig for miljøet

– Hvorfor skal bakerier være med i Too Good To Go?

– Stadig flere blir med oss i kampen mot matsvinn. Jeg tror det har mye å gjøre med at folk har blitt enda mer bevisste på det store miljøproblemet som matsvinn faktisk er, og at blant annet bakerier ønsker å gjøre en reell innsats.

Larsen forteller at man regner med at én porsjon en porsjon mat tilsvarer ca. 2 kilo CO2-utslipp spart, og da er det siden oppstarten i 2016 spart ca. 2600 tonn CO2.

– Dette er det samme som rundt 23 000 flyvninger Oslo-Bergen tur retur. Å bli med i kampen mot matsvinn gjør en reell forskjell, sier Larsen.

– Hvordan tjener dere penger på appen?

– Vi tar en liten serviceavgift per solgte porsjon. Utsalgene har derfor ingenting å tape på å bli med oss i kampen mot matsvinn, avslutter Larsen.

Fakta Too Good To Go:

Startet opp i Norge i januar 2016 og samarbeider i dag med nærmere 1200 utsalgssteder i hele landet. Store aktører som samarbeider med Too Good To Go, foruten nevnte bakerier, er Meny, Cirkle K og Nortura. Too Good to Go samarbeider også med Matvett og er et konkret verktøy i bransjeavtalen ”Kutt Matsvinn 2020”.

Appen er et verktøy for å redusere matsvinn. Istedenfor å kaste mat som ligger igjen når det nærmer seg stengetid, kan denne maten selges via appen. Maten selges til en redusert pris, og kundene må hente maten selv.

Over 500 000 nordmenn har så langt lastet ned appen, og det selges opp mot 100 000 porsjoner hver måned.

Appen bidrar i så måte til å nå FNs bærekraftsmål, hvor et av delmålene er å redusere matsvinnet med 50 prosent innen 2030.

 

 

Powered by Labrador CMS