Bakehuset Brumunddal er godt i gang med produksjonen av brød, etter at de ble rammet av brann i 2018.

Håper på full drift innen nyttår

Bakehuset Heba i Brumunddal er tilbake i delvis drift etter brannen i september i 2018. Målet er full drift innen vi går inn i 2020.

Publisert

Det meste av brødproduksjonen er nå i gang og vi har gradvis overført mer og mer volum til Brumunddal.

Siden midten av august er produksjonen av brød i gang igjen hos Bakehuset Heba, etter at bakeriet har vært ute av drift siden brannen i fjor.

– Det meste av brødproduksjonen er nå i gang og vi har gradvis overført mer og mer volum til Brumunddal. Det er ennå en del montering og testing av utstyr, så det er mye manuelt arbeid. Lang leveringstid på nye maskiner og nytt utstyr til pølse- og hamburgerbrødproduksjonen, der brannen rammet hardest, medfører senere oppstart enn for brødbakingen. Men vi håper å ha full drift fra nyttår, forteller Øystein Halvorsen, administrerende direktør i Bakehuset.

Krevende gjennomgang

Bakehuset har hatt en krevende situasjon etter brannen hvor mye tid er gått med til å finne ut hva som fungerer av gammelt utstyr og hva som må byttes ut.

– Det var jo en lang fase etter brannen med sanering, og da er det ikke mye annet vi fikk gjort. Så brukte vi tid på gjennomgang av alt utstyr, hva kan fikses og hva må ut. Da vi hadde skaffet oss oversikt, så begynte jobben med å hente inn tilbud på utstyr og maskiner, så dette har vært en lang prosess. Men nå er vi jo godt i gang og det ser lovende ut fremover, sier Halvorsen.

De fleste er tilbake

Om lag 80 prosent av de ansatte er nå tilbake i arbeid på Heba.

– Det er jo primært bakerne som har blitt rammet arbeidsmessig. Sjåfører og ekspedisjon samt administrasjon, har vært på jobb hele tiden. For bakerne har det vært noe forskjellige løsninger i denne perioden, noen har pendlet til Oslo på bakeriet vårt der, noen har hatt permisjon for å jobbe i andre bakerier og de som har jobbet med pølse- og hamburgerbrød har vært permitterte. Vi tror da at disse permitterte skal være tilbake på jobb innen nyttår.

Fortsetter med surdeigsprosjekt

Bakehuset fortsetter også surdeigsproduksjonen, som var i oppstartsfasen da brannen tok til.

– Vi har bygget opp surdeigsproduksjon igjen og alt av utstyr er på plass. Nå driver vi testbaking, innkjøring og maskintuning på surdeigsproduksjonen, så vi håper at dette er klart til bruk om kort tid, avslutter Halvorsen.

Powered by Labrador CMS