Goodbye – Hello Good Pie

Paisalget nådde aldri store høyder og nå er selskapet konkurs.

Publisert Sist oppdatert

– Mange sier de tenker på tegnefilmer hvor det kastes pai i ansiktet til folk eller den rykende varme paien rett fra oven som noen stjeler fra vinduskarmen.

Clifton Holst, som er amerikansk opprinnelig, startet virksomheten i 2013 med pågangsmot og stor entusiasme. Hun drev serveringsstedet på Steen og Strøm food court, hvor det har produsert og solgt fersk pai ( Pie 2 AS)  Samme konseptet ble også drevet i Mathallen (Pie AS).

– Nordmenn har ingen paitradisjon som i USA, England, eller Australia, men de er kjent med dette allikevel. Mange sier de tenker på tegnefilmer hvor det kastes pai i ansiktet til folk eller den rykende varme paien rett fra oven som noen stjeler fra vinduskarmen. Mange av våre kunder har studert eller jobbet i utlandet og blitt forelsket i pai der, fortalte hun til Bakeri.net i fjor.

 

Slet med å få kunder

I Mathallen kom bakerne og selgerne tett på folk, og kunne prate med alle med tid og interesse for å lære mer om mattradisjoner som pai. I Steen & Strøm kunne folk unne seg en god pai med rask servering.

Men allerede fra oppstarten slet selskapet med å få nok kunder. Og til tross for omfattende markedsføring skjedde det ikke særlig forbedring, ifølge beretningen som er gitt i forbindelse med oppbudet.

Å fastsette riktig og konkurransedyktig markedspris har også vært en utfordring, fortalte Clifton Holst til bobestyrer.

 

Forsøkte å selge

Selskapet har åpenbart hatt for lav omsetning, noe som har medført problemer med å betale løpende utgifter, står det i beretningen. Ledelsen skal i et forsøk på å redde selskapet ha ytt lån til selskapet på kr 200 000,-.

I samarbeid med utleier av forretningslokalet ble Pie 2 AS, Steen og Strøm virksomheten, også forsøkt solgt. Men uten at dette lyktes. Dette ledet til at selskapets styre den 31. mai 2016, besluttet å begjære oppbud.

 

Røde tall

Revidert årsregnskap for 2014 viser et negativ årsresultat på kr 414 408,-. Selskapets egenkapital var i 2014 positiv med kr 454 954,-.

Regnskapsfører har utarbeidet en rapport for regnskapsåret 2015. Denne viser et negativt årsresultat på kr 705 150,- og en positiv egenkapital på kr 250 205,-.

Powered by Labrador CMS