Goman Rognaldsen starter opp drift igjen

Konflikten rundt bakeriet er nå løst. Coop Norge har kjøpt ut minoritetseierne Larsen-familien, og man håper å starte driften før påske.

Publisert Sist oppdatert

Alle kan være fornøyde.

Helt siden 25. oktober, etter Mattilsynets uanmeldte besøk og påfølgende rapport, har bakeriet på Lindås utenfor Bergen, vært stengt.

Konflikten over

Coop har, som majoritetseier, ikke villet åpne bakeriet, mens Larsen-familien har presset på for en åpning, siden feilene Mattilsynet pekte mot, var rettet opp. Konflikten har bygget seg opp gjennom den senere tiden.

Men nå er den løst opp i. I går meldte Coop Norge at de har kommet til en enighet med Larsen-familien om en overtagelse av aksjene. Fra og med nå eier Coop 100 prosent av aksjene i Goman Rognaldsen.

Godt fornøyd

Kommunikasjonsdirektør i Coop Norge, Bjørn Takle Friis, sier til Bergensavisa at Coop Norge er godt fornøyd med avtalen.

– Alle kan være fornøyde, sier han og legger til at de ansatte er glade for en løsning.

Takle Fris sier at han regner med at driften ved bakeriet skal kunne komme i gang før påske. Men det gjenstår fremdeles utbedringer før driften er i gang. Dessuten skal alle ansatte gjennom opplæring, både på teknisk utstyr og språk.

Larsen-familien ute

Advokaten til tidligere bakerisjef ved Rognaldsen, Tom Helge Larsen, bekrefter at en avtale om kjøp av aksjer nå er på plass, samt at Larsen gir seg i bakeriet.

– Vi har hele tiden ønsket at bakeriet skulle gjenåpne. Vi er fornøyde med at det nå blir drift i bakeriet igjen. Tom Helge ser fremover og er glad for at det har kommet en løsning på konflikten, sier Elisabeth Rein Andenæs, Larsens advokat.

 

Bakeri.net kommer tilbake med mer mandag.

Powered by Labrador CMS