Torgeir Sveine i Coop Norge Industri var i Verdal for å fortelle de ansatte at bakeriet skal legges ned.

Goman legger ned i Verdal

Goman-Bakeriet Nord Trøndelag er besluttet lagt ned fra februar 2019. Alle 42 ansatte har fått tilbud om ny jobb i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Det er raske endringer i markedet som er grunnen, det selges mer bake-off i butikk og mindre ferske brød.

Til tross for at bakeriet har levert gode tall i flere år, ble det for om lag to uker siden vedtatt at driften stanses tidlig februar 2019. Markedet er i endring og det selges mindre ferske brød i butikk. Det er hovedgrunnen til at bakeriet nå legges ned.

Styrvedtaket ble fattet med fire mot tre stemmer.

Legges ned fra februar

– Vi har et styrevedtak på å stanse driften fra februar neste år. Det er raske endringer i markedet som er grunnen, det selges mer bake-off i butikk og mindre ferske brød. Dermed har vi ikke behov for to bakerier i Trøndelag, sier administrerende direktør i Coop Norge Industri, Torgeir Sveine til Bakeri.net.

Ansatte skuffet

Sveine var selv til stede i Verdal, dagen etter styrevedtaket, for å formidle informasjonen til de ansatte, som, naturlig nok, ble skuffet over beskjeden.

– Det er aldri noe hyggelig å overbringe slike beskjeder. Jeg prøvde å gi en åpen og faktabasert informasjon, samt lytte til de ansatte, sa Sveine til Trønder-Avisa.

Alle de 42 ansatte i bakeriet har fått tilbud om ny jobb i Trondheim.

– Alle ansatte er tilbudt jobb i Trondheim. Så langt vet vi ikke hvor mange som takker ja til dette, vi er midt i prosessen nå, sier Sveine.

Håper på gode sluttpakker

Konserntillitsvalgt Knut Berg sa i forrige uke til Trønder-Avisa at han tviler på at mange av de ansatte vil takke ja til jobbtilbudet i Trondheim. Derfor må det fokuseres på å fremforhandle gode sluttpakkeordninger til de ansatte.

– Hva og hvordan det blir, vet vi ikke. Vi må legge oss i selene for å gi et best mulig tilbud for de ansatte. Vi må gjøre det beste ut av en vanskelig situasjon, sa Berg til avisa.

Powered by Labrador CMS