Marit Sandberg i Eldhusbakeriet på Elvenes, Vesterålen, har travle dager før jul. Folk skal ha de brødene som bakes på Eldhusbakeriet hele året, men de vil også ha julebrød og krybbebrød, skriver Bladet Vesterålen. Folk vil helst slippe å bake selv og det er de mer eksklusive brødene de etterspør, forteller Marit til avisa.

– De fleste kommer hit for å kjøpe vanlige brød også til jul. De vil ha valnøttbrød og grovbrød som de skal ha til silda og det andre julepålegget. Og i tillegg vil de ha med seg et julebrød, sier Marit Sandberg til Bladet Vesterålen.

Tradisjon

To sorter julebrød bakes i Eldhusbakeriet til jul. ”Vanlig” julebrød med rosiner og en kryddervariant med sirup og diverse julekrydder i seg, skriver avisa.

– Kundene spør etter det når det nærmer seg jul. Krydderbrødet er laget etter far min si oppskrift. Han, og hans far før ham, drev Svolvær Dampbakeri. For mange er det blitt tradisjon med kjøttrull på julebrødet. Det er jo godt med salt og søtt i lag. Jeg for min del, synes brunost er best på, sier Marit Sandberg til Bladet Vesterålen.