Mandag kveld ble Matprisen 2019 delt ut. Det var to bakerier blant de nominerte. Godt Brød tok seieren i kategorien «årets storkjøkken» i konkurranse med Hurtigruten og Lava Oslo.

Det andre nominerte bakeriet, Ille Brød, var nominert i kategorien årets produsent, men nådde ikke helt opp.

Holdt på i 24 år

– Dette var veldig hyggelig, også med de sterke konkurrentene da. Stas. Jeg må få takke alle de over 170 000 bakekompisene våre som hver uke er trofaste gjester hos oss. Og ikke minst alle dere bedrifter som bestiller økologisk møtemat fra oss fordi økologi, kvalitet og bærekraft er viktig, sa Kristin Larsen, markedssjef i Godt Brød i sin takketale mandag kveld.

– Vi vet at økologisk jordbruk er viktig for jorda vår. Og ikke minst for alle bøndene der ute. Nå har vi holdt på i 24 år, og dette lover godt for at det blir 24 år til – minst. Nå skal vi snart haste videre inn på nattoget, for på torsdag åpner vi Godt Brød nr. 22 – i Dronningensgate i Trondheim, sa Stein Arve Bernes, bakesjef i Godt Brød.

Se utdelingen her.

Kortreiste og økologiske råvarer

Om vinneren av årets storkjøkken, sier juryen;

 Store kjøkken kan skape store endringer. Mange munner og hoder kan fylles av gode smaker og verdier. Møtemat, lunsj, bursdagsbolle, morgenkaffe – alle disse måltidene som kommer og går, ikke tenker vi på at de kan endre verden! Årets vinner er en som velger råvarer som er kortreiste og økologiske, som lager maten fra bunnen av. De har servert sultne barn og voksne bærekraftige måltid i et kvartsekel. Årets vinner har vist at de sitter på en vinneroppskrift.

Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat. Prisen ble etablert i 2014 og ble delt ut for sjette gang 11. november av DebioInfo. Til grunn for prisen ligger konseptet «Et bærekraftig måltid».

Se alle vinnerne i Matprisen 2019 her.