Kolonial.no kan med eget bakeri, levere endra ferskere bakervarer til sine kunder.

God flyt for Korn Bakeri og Kolonial.no.

Etter et halvt års drift endret Korn Bakeri produksjonstidene for å få bedre flyt mot Kolonial.no sine plukktider. Det har vist seg vellykket.

Publisert

Segmentet med håndverksbrød i høy kvalitet er noe vi satser på og som vi vil utvikle videre.

I januar 2018 startet Kolonial.no`s in-house bakeri, Korn Bakeri, opp produksjonen og dermed kunne dagligvarebutikken på nett tilby helt sylferske bakervarer fra eget bakeri.

Bakeriet var på denne tiden 51 prosent eid av Kolonial.no og resten var eid av Torstein Aase Johnsen (tidligere Godt Brød) og Gjermund Østby (tidligere French Bakery), med 24,5 prosent hver. Aase Johansen har nå gitt seg og eierandelen er nå 67,5/32,5 prosent Kolonial og Østby.

Ikke helt i rytme

Å bygge opp et moderne bakeri fra start er ingen enkel øvelse, og heller ikke i Korn Bakeri.

– Vi klarte ikke å treffe helt med produksjonstidene og var ikke helt i rytme med flyten i Kolonial, forteller daglig leder i Korn Bakeri, Gjermund Østby.

Bakeriet ligger i samme bygg som hovedlageret til Kolonial.no på Lørenskog, nettopp for at de skulle kunne tilby helt ferske bakervarer til kundene, uten å måtte være avhengig av leveringer fra annen lokasjon før varene skal ut til kundene.

– Etter et halv år endret vi på bemanningen og jeg tok over som daglig leder. Det jeg satt i fokus da, var å endre produksjonstider slik at de skulle ligge så tett som mulig opp mot plukktidene til Kolonial. Det vil si at vi nå følger med på hva som bestilles til neste dag og produserer etter det tallet, og produktene er så klare når handleposene til kunden plukkes. Den første tiden produserte vi etter forrige ukes produksjon, og da kunne vi bomme litt, sier Østby.

– Vi ser nå at med endret produksjonstidspunkt og at vi tilpasser volum etter antall bestillinger, både det gir bedre kvalitet og enda ferskere brød til kunden, og bedre økonomi for oss, sier Østby.

Gjermund Østby har tatt over som daglig leder for Korn Bakeri, Kolonial.no`s eget bakeri.
Gjermund Østby har tatt over som daglig leder for Korn Bakeri, Kolonial.no`s eget bakeri.

Håndverkskvalitet

 – Ved oppstart i 2018 snakket dere om å produsere bakervarer med høy kvalitet, som i lange liggetider og surdeig. Hvordan løser dere dette med endret produksjonsflyt?

– Det går helt fint. Vi bruker et CoolRise-system hvor vi til enhver tid har et par tusen deiger som langtidshever kjølig. Får vi en bestiling på for eksempel 500 brød, så steker vi disse og legger 500 deiger tilbake i kjøleskapet. Da har vi til enhver tid langtidshevede brød tilgjengelig for kunder som ønsker dette. De langtidshevede brødene har også et høyere vanninnhold og er bakt på surdeig.

Utvikler nye produkter

Korn Bakeri har investert i surdeigstank og produserer sin egen råvare. Selv om volumet er størst på standard brødvarer er surdeigsbrød etterspurt av Kolonial.no sine kunder.

– Segmentet med håndverksbrød i høy kvalitet er noe vi satser på og som vi vil utvikle videre. Vi har ansatt en bakemester som er meget dyktig på prosess og råvarekvalitet, og han eksperimentere stadig for å utvikle nye produkter som kundene våre etterspør. Vi får mye gode tilbakemeldinger og mye skryt for disse produktene fra kundene, forteller Østby.

– Vi er også i prosessen med å utvide sortimentet på søtbakst og inn mot høsten vil det være det en rekke nye produkter tilgjengelig i dette segmentet.

Styrker posisjonen

 – Hvordan tror du Korn Bakeri vil utvikle seg fremover?

– Vi har stor tro på fremtiden og utviklingen går vår vei. Med økt fokus på håndverksbakervarer får kundene alt de trenger på ett sted, både til hverdags og helg og slik kan Kolonial styrke sin, og vår posisjon.

– Så vil jeg gjerne legge til at det er veldig inspirerende å drive dette bakeriet. Vi sitter på samme side av bordet som kunden vår, Kolonial.no, og vi kan bruke tiden på å utvikle produkter og ta de gode valgene isteden for å sitte i forhandlinger. Det er en god følelse, forteller Gjermund Østby.

Powered by Labrador CMS