Glutenfritt øker hos Baker Hansen

Etter snart to års drift av Baker Hansen Glutenfrie, ser man enkelte dager brødsalg på opp mot ti prosent i kjedens butikker.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har ikke merket noen nedgang i salg av øvrige varer, som betyr at nye kunder har søkt seg til våre butikker på grunn av vårt tilbud av ferske glutenfrie produkter. Magnus Hals, leder i Baker Hansen Glutenfrie.

Markedet for glutenfrie bakervarer har hatt en årlig vekst som har vært markant. Norsk cøliakiforening sier at det antas at syv til åtte prosent av befolkningen ikke tåler gluten, noen har cøliaki og mange har ikke-cøliakisk glutensensitivitet.

Etterspørsel i markedet

– Hvorfor startet dere opp et glutenfritt bakeri?

– Vi så at det var etterspørsel og et behov i markedet. Siden vi også har våre egne salgskanaler, mente vi det var et spennende marked å gå inn i. En annen årsak var nok også at min søster har cøliaki og i min familie hadde vi erfart hvor vanskelig det kunne være å få tak i gode, ferske glutenfrie bakervarer. Dette ønsket vi å endre på og startet opp bakeriet, sier leder for det glutenfrie bakeriet, Magnus Hals.

Bakeriet var i drift i starten av 2015 og mye av tiden de første månedene gikk med til testbaking og reseptutvikling.

– Vi hadde et godt år i 2015 og omsatte for om lag syv millioner kroner. 2016 vært bra og vi forventer å omsette for rundt ni millioner kroner. I 2017 vil vi nok fremdeles se en vekst, men trolig ikke like stor som i 2016, sier Hals.

Enkelte dager opp mot ti prosent av brødsalget

– Hvordan er salget totalt av glutenfrie varer i Baker Hansen-systemet?

– Det er godt. Vi har en stadig større etterspørsel etter glutenfrie bakervarer, men det etterspørres også etter andre varer som passer for folk som sliter med andre intoleranser. Av det totale salget i alle våre bakeriutsalg utgjør våre glutenfrie produkter tre-fire prosent. Enkelte dager opplever vi at glutenfritt brødsalg utgjør opp mot ti prosent av det totale brødsalget i Baker Hansen.

– Det vi synes er interessant og veldig bra, er at dette salget ikke går utover salget av konvensjonelle varer. Vi har ikke merket noen nedgang i salg av øvrige varer, som betyr at nye kunder har søkt seg til våre butikker på grunn av vårt tilbud av ferske glutenfrie produkter. Enda er det mange som ikke vet om vårt glutenfrie utvalg, så dermed håper og forventer vi at salget vil øke ytterligere fremover, sier Hals.

Glutenfri suksess

Etterspørsel i utsalg og personlig erfaring med cøliaki, gjorde at daglig leder i Baker Hansen, Knut Hals, ønsket å starte produksjon av glutenfrie bakervarer i 2014. Sønnen Magnus, ble hentet inn som daglig leder for det nye selskapet Baker Hansen Glutenfrie som kom i drift i 2015. Alle ferske glutenfrie produkter blir solgt gjennom egne salgskanaler.

Det glutenfrie utvalget består blant annet av tre forskjellige brødtyper, to rundstykker, to boller, muffins, lussekatter, pepperkakedeig, tre slag julebakst, knekkebrød, müsli og forskjellige kaker.

 

Powered by Labrador CMS