Eierne av Hevd valgte i forrige uke å stenge bakeriet.

Full stopp for Hevd

Det nystartede Hevd Håndverksbakeri i Trondheim har stengt dørene på grunn av koronautbruddet.

Publisert Sist oppdatert

Hevd ble det første av flere steder vi stengte.

Med mesterbaker Emanuele Spreafico og restauratør Michael Minervini ved spakene, åpnet Hevd Håndverksbakeri dørene i slutten av oktober 2019. Et bakeri med store ambisjoner på produktenes vegne og sterke eiere med investeringsvilje, fikk en flott oppstart i knalltøffe lokaler midt på torget i Trondheim.

Valgte å stenge

Men, som hos mange andre i bransjen, skaper virusutbruddet store problemer. 13. mars stenger Hevd dørene og permitterer de ansatte.

– Torsdag, etter statsministerens tale, hadde vi et møte for å evaluere situasjonen også i henhold til de nye bestemmelsene. Med begrenset plass i butikken, samtidig som vi må beskytte våre ansatte, bestemte vi oss for å stenge. Vi vurderte å starte hjemleveringer, men vi er ennå ikke organisert til dette, sier Emanuele Spreafico Bakeri.net.

Italieneren Spreafico, har også mange italienske ansatte i bakeriet, som i disse dager har flere ting å tenke på utenom jobb.

– Alle våre kjære er i Italia der alt er stengt, og med kontinuerlige økninger i smitten, vokser bekymringen, sier Spreafico.

– Med begrenset plass i butikken, samtidig som vi må beskytte våre ansatte, bestemte vi oss for å stenge, sier Emanuele Spreafico.
– Med begrenset plass i butikken, samtidig som vi må beskytte våre ansatte, bestemte vi oss for å stenge, sier Emanuele Spreafico.

Klare hvis markedet spør

For hovedeier Michael Minervini blir Hevd det første serveringsstedet av flere han må midlertidig stenge ned. Foruten Hevd, eier Minervini en rekke restauranter i Trondheim. Totalt omsatte restaurantene til Minervini for om lag 160 millioner kroner i 2018.

– Hevd ble det første av flere steder vi stengte. Det var hovedsakelig fordi vi ikke fikk plassert folk i riktig avstand inne i lokalene for å minimere smitterisikoen, sier Michael Minervini.

All drift i Hevd er stoppet opp, maskiner og ovner står urørt og det produseres ingen bakervarer per i dag.

– Vi produserer ikke brød eller noe annet i Hevd nå, men vi er klare for det hvis markedet trenger det.

Hevd ble det første av flere serveringssteder, som eier Michael Minervini nå har stengt.
Hevd ble det første av flere serveringssteder, som eier Michael Minervini nå har stengt.

Krise

– Alle våre restauranter er nå stengt og alle ansatte er permittert. Vi er spent på situasjonen. Vi har investert veldig mye, mye mer en planlagt, i etableringer. En full stopp i omsetningen er krise for oss, men vi håper på det beste, sier Minervini.

Powered by Labrador CMS