Det franske vinnerlaget bestod av Etienne Leroy, Bastien Girardog Jean-Thomas Schneider.
Det franske vinnerlaget bestod av Etienne Leroy, Bastien Girardog Jean-Thomas Schneider.

Frankrike vant konditor-VM

Stemningen stod i taket da Frankrike tok gull i Coupe du Monde de la Pâtisserie på hjemmebane i Lyon.

Publisert Sist oppdatert

Jubelen stod i taket, både hos deltakerne og på tribunen, da Frankrike ble kåret som årets vinner.

Konkurransen gikk av stabelen 22. og 23. januar i konkurransehallen under messen Sirha i Lyon. Her var det god stemning og høy showfaktor under hele konkurransen. Og på tribunene var det stappfullt med supportere fra deltakerlandene og andre interesserte. De laget et heidundrende liv og skapte en stemning som var et verdensmesterskap verdig.

På den høytidelige premieseremonien var også grunnleggeren av Coupe du Monde de la Pâtisserie, Gabriel Paillasson, tilstede sammen med et stort antall andre prominente gjester.

Frankrike tok gullet

Jubelen stod i taket, både hos deltakerne og på tribunen, da Frankrike ble kåret som årets vinner. På de neste plassene fulgte Japan, som var tydelig skuffet over andreplassen, og Sveits på tredjeplass.

Her er Frankrikes showpiece.
Her er Frankrikes showpiece.

Oppgavene

Hvert lag bestod av tre personer som skulle levere følgende innenfor 10 timer:

  • 3 sjokoladedesserter med Valrhona Grands Crus
  • 3 frossen frukt-desserter fra Ravifruit sitt utvalg
  • 15 identiske desserter på tallerken
  • 1 sukkerskulptur
  • 1 sjokoladeskulptur
  • 1 isskulptur

Nytt av året

Finalen i Coupe du Monde de la Pâtisserie er delt inn i tre deler med sukker, sjokolade og iskrem. For sukkerdelen var det i år innført et tilleggskrav: en blomst laget av sukker for å bli integrert i sukkerskulpturen. Dessuten har årets konkurranse krav til hul støping og ikke lenger massiv sjokolade for sine skulpturer, som i betydelig grad øker risikoen for brudd helt til siste minutt.

Bærekraftig fokus

Bærekraft står i fokus også på Coupe du Monde de la Pâtisserie. I år har de besluttet å redusere mengden av materiale som brukes til å lage sjokoladeskulpturer. Deltakerne har derfor en mye mindre margin for feil. En ny premie for året gikk til laget hadde den beste utnyttelsen av råvarene og som hadde optimalisert sin avfallshåndtering. Også den gikk til Frankrike.

Tilbake til toppen

Coupe du Monde de la Pâtisserie har opp igjennom årene vært sterkt dominert av Frankrike. De vant sist i 2013, mens de i 2015 ikke kom på pallen. Det skjerpet nok appetitten og kamplysten foran årets konkurranse.

Indonesia, India og Chile deltok for første gang i konkurransen i år.

Danmark tok 10. plassen og Sverige 11. plassen.

Se hele resultatlisten på vår Facebook-side.

Bakeri.net snakket med begge lagene etter konkurransen. Svenskene var godt fornøyd og hadde levert på tid og etter planen i hele konkurransen, mens danskene slet litt mer og kom ut av rytmen.

Powered by Labrador CMS