Skjermbilde fra Østlands Bladet av John Edgar Berthelsen, Stasjonsbakeriet i Ski.

Fører tradisjon videre

John Edgar Berthelsen driver Stasjonsbakeren i Ski, og søker flere lokale leverandører.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg ønsker å ha et utvalg av varer som er såpass spesielt at vi ikke finner dem andre steder.

Berthelsen overtok driften i fjor. Han har hektiske dager og det stikker stadig folk innom, skriver Østlands Bladet.
– Jeg ønsker å ha et utvalg av varer som er såpass spesielt at vi ikke finner dem andre steder. Og det vil jo være nettopp det kundene vil se etter i en slik butikk. Ureiste varer, kan du gjerne kalle det, sier Berthelsen til avisen.

Stasjonsbakeren ligger sentralt til  med tanke på andre lokalmatprodusenter i regionen.
– Folk reagerer positivt på varene. Bevisstheten rundt hva folk ønsker av matvarer har økt. De er også opptatt hvordan varene er produsert, og hva de får i kroppen. Her selger jeg varer med minimalt av tilsetningsstoffer. Og husk en ferskvare kan ikke lagres i evigheter, påpeker Berthelsen.

For folk som er nysgjerrige på litt andre typer matvarer, eller rett og slett tradisjonsbakst, vil butikken være et funn. Han fører gamle tradisjoner videre også på brød og kakefronten, skriver avisen.
– Vi får bakeri- og konditorvarer fra Spydeberg Bakeri og fra Råde Bakeri. Her er det profesjonelle fagfolk som står opp og steker på natta, så er det ferskt på morgenen. – Jeg har stor tro på at den energien som legges i et håndlaget godt produkt, det får sluttbruker nyte godt av.

Nå ønsker han å få med flere på laget.
– Jeg ønsker kontakt med produsenter av mat, men det må også gjerne være andre produkter, sier John Edgar Berthelsen til Østlands Bladet.

Powered by Labrador CMS