Finpusser brødskulptur til Nordic

Ivar Bakke skal lage den norske brødskulpturen under Nordic Bakery Cup og jobber med den siste innspurten for å finpusse produkt og ferdigheter.

Publisert Sist oppdatert

– Det siste halve året har jeg tenkt på brødskulpturen hver eneste dag.

Tema for årets konkurranse er 60-tallet. Det gir mange muligheter.

– Hvordan blir Norges brødskulptur basert på dette temaet?
Det holder vi veldig hemmelig akkurat nå, men jeg lover at den vil ose av 60-tallet, sier en hemmelighetsfull Bakke.

 

Har laget 10 skulpturer

Brødskulpturen har sittet i hodet til Bakke en god stund.
Det siste halve året har jeg tenkt på brødskulpturen hver eneste dag. Samtidig er det viktig å si at dette ikke er min showpiece, men hele laget sin. Vi har hatt en grundig idéprosess for hva vi skulle lage. Alle har bidratt til det som er vårt bidrag.

Nå har jeg trent på denne brødskulpturen i tre måneders tid. Jeg har nok laget 10 skulpturer til sammen. Det gir mye erfaring som gjør at man finner nye teknikker og nye deiger. I denne prosessen gjør du kanskje en feil som kan ende md at du finner en ny teknikk. I starten brukte jeg 2-3 dager på å lage den ferdig. Nå er jeg nede på konkurransetid som er ni timer.

Landslaget har trent sammen hver helg i august og jeg bruker tid på jobben og kveldstid for å få de siste detaljene på plass. Vi tenker oss i gjennom konkurransen minutt for minutt. Det er veldig mye detaljer å få kontroll på. Det gjelder å få mest mulig til på kortest mulig tid og med riktig kvalitet, sier Bakke.

 

Fjorårets skuffelse

Også i fjor var han godt i gang med forberedelsene da han brente ene armen og fingrene på varmt sukker under en landslagstrening kun en uke før Nordic i Stockholm. Det endte med tredjegrads forbrenning og hudtransplantasjon. Nå fungerer fingrene bra, men krever at han bruker hansker i enda 1-2 år før de er helt tilbake der de var.

Det var veldig surt i fjor. Det verste var at jeg følte at sviktet laget. Knut Hammeren steppet inn for meg og hadde kun en uke å øve. Det han leverte var en fantastisk prestasjon, sier Bakke.

 

«Dette skal vi klare»

– Landslagstreneren har gått ut og sagt at kun gull er godt nok. Hva tenker du om det?
Jeg er bondegutt fra landsbygda og er ikke vant til å tenke sånne store tanker. Men jeg ser den gløden og engasjementet vi har i laget. Det er det som driver meg til å ville nå til toppen. NÅ er det bare gull som gjelder. Og jeg tenker at dette skal vi klare, sier Bakke.

 

 

Powered by Labrador CMS