Gjengen bak designen på Jytte-produktene er Olssøn Barbieri og Holmen Crisp.
Gjengen bak designen på Jytte-produktene er Olssøn Barbieri og Holmen Crisp.

Fikk nok en pris

Melprodusenten vant designpris for sin serie med glutenfritt mel.

Publisert Sist oppdatert

Holmen Crisp er en liten bedrift, og vi brukt mye tid og ressurser på dette. Derfor er det ekstra gøy med en slik anerkjennelse.

Merkevaren Jytte fikk tidligere denne uken DOGA-merket for design og arkitektur 2019. Design og arkitektur Norge (DOGA) er en stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet som jobber for å styrke design- og arkitekturfagenes rolle i utformingen av morgendagens Norge. I år ble totalt 159 søknader vurdert, 26 av disse har juryen tildelt DOGA-merket for design og arkitektur. De innsendte prosjektene har holdt en gjennomgående høy standard. Juryen har gjort sin vurdering basert på den innsendte informasjonen i søknadsskjemaet.

Vil kommunisere hvem de er

Alle prosjekter er blitt grundig vurdert av en jury, og for 2019 får altså Holmen Crisp, med prosjektet Jytte, DOGA-merket for design og arkitektur 2019. Prosjektet er utarbeidet av design-studioet Olssøn Barbieri og Holmen Crisp.

Holmen Crisp har produsert glutenfritt mel under merkenavnet Jytte helt siden 1985. I Jytte-serien finnes det fire forskjellige meltyper.

– For oss har design alltid vært viktig for å kommunisere hvem vi er, spesielt fordi vi er små, sier Camilla Rostad i Holmen Crisp.

I 2019 mottok Holmen Crisp også gull i Visueltkonkurransen for arbeidet med Jytte-designen.
I 2019 mottok Holmen Crisp også gull i Visueltkonkurransen for arbeidet med Jytte-designen.

Nytt uttrykk

I sin begrunnelse sier juryen:           

Det er flott at Jytte tar en så tydelig posisjon og dyrker frem et helt nytt uttrykk i kategorien. Det er både modig og innsiktsfullt å bruke illustrasjon som det bærende elementet – det gir alle de riktige assosiasjonene med tanke på at Jytte er en småskalabedrift med lokal tilhørighet på Toten. Produktet retter seg mot kunder som har et stort behov for tydelig informasjon om næringsinnhold og bruksområder. Dette har designerne løst på en forfriskende og leservennlig måte. Sjelden har glutenfritt mel sett så godt ut!

Stolt og glad

– Dette er stor stas for meg. Jeg er både stolt, ydmyk og veldig glad for at arbeid og innsatsen med å gjennomføre dette prosjektet anerkjennes. Holmen Crisp er en liten bedrift, og vi brukt mye tid og ressurser på dette. Derfor er det ekstra gøy med en slik anerkjennelse. Emballasjen er vår viktigste kommunikasjonskanal til kunden, sier Camilla Rostad, daglig leder i Holmen Crisp.

I 2019 mottok også Holmen Crisp BU-prisen for Oppland, samt gull i Visueltkonkurransen for arbeidet med Jytte og innsatsen med å bygge merkevarer gjennom lokal forankring.

Powered by Labrador CMS