Gründerene bak Brødboksen fikk det ikke til å gå: F.v: Arnulf Refsnes, Thom Mikail Berre, Stian Krogstad og Torstein Greni.

Ferskt brød til folket

Finansmannen Arnulf Refsnes og tre kompiser skaper butikk på folks ønske om ferskt brød levert på døra.

Publisert Sist oppdatert

– Vi skal skape en lønnsom bedrift som er landsdekkende innen relativt kort tid.

For 70 år siden ble melken levert på døra hjemme hos folk hver morgen. Matvarebransjen har i en lang periode gått vekk fra dette konseptet og tenkt at friheten til å handle det du vil ligger i å kunne gå på butikken og plukke fra hyllene. Nå kan det se ut som vi har nådd igjen halen vår, for hjemlevering av matvarer er på vei tilbake i høy hastighet og nye nisjer dukker opp til stadighet

Arnulf Refsnes, gründer, ingeniør, økonom og tidligere modell, er veldig glad i ferskt brød.
Hver morgen gikk han til bakeriet for å kjøpe gode bakervarer til familien. Mens han trasket gatelangs kom han på at det hadde vært kjekt om noen kunne levert dette hjem til han. Det var den spede starten på Brødboksen, en bedrift hvis forretningsidé er å kjøre ferske varer hjem til forbruker, til samme pris du betaler på bakeriet eller butikken.
– Jeg var på et foredrag med en logistikkguru for en tid tilbake, og hans tolkning av tiden vi er inne i nå var; back to the milkman, sier Refsnes.
– Folk liker brød og folk liker dem ferske. Vårt konsept er såpass godt at jeg ikke kan forstå at folk ikke skal bruke det. Vi leverer mens du sover. Når du står opp finner du varmt, fersk brød på døra og gjerne andre varer som nykuttet skinke og ferskpresset jus. Vi skal satse på varer som er egnet for den type distribusjon som vi driver med.

Det vi har mange spørsmål om i disse dager er glutenfritt.

20 prosent vekst i uka

Etter en prøveperiode med levering på Oslo vest i 2015, er nå Brødboksen i gang med reelle leveringer. De utvider dekningsfeltet steg for steg og er nå på vei mot Asker og Bærum. Så er det Oslo øst som står for tur. Stavanger blir et marked i september i år og etter det er det brødsultne bergensere og trøndere som kan benytte seg av tjenesten.
– Akkurat nå vokser vi med 20 prosent i uka. Vi er avhengig av tett distribusjon for å være lønnsomme og vi trenger ikke å stresse, vi vil gjøre dette riktig.

 

– Hva er fordelen for kundene med deres tilbud?

– Det er at det er utrolig enkelt å bestille ferskt brød. Du legger inn en bestilling før du legger deg om kvelden, så er brødet på døra neste morgen, og det til samme pris som du betaler i butikken. Og du slipper å gå i butikken. Vi er butikksubstituttet som kommer med ferske brød hjem til deg. Det er bare fordeler. Dessuten tar vi kundeservice på blodig alvor. Er det noe feil, så er dagens levering gratis.

Brød levering: Rask voksende marked

Leverer brød og andre matvarer som er best rett etter produksjon. Kjører varene hjem til kunden på natt/tidlig morgen. Så langt er det brød som er hovedproduktet, men de selger også småbakst, ferskpresset jus og nyskjært skinke. Vil vurdere andre produkter som er best i fersk tilstand. Har satset mye på et enkelt og brukervennlig  IT-grensesnitt, hvor målet er at når kunden har bestemt seg for å kjøpe brød, skal det bare gå ti sekunder til brødet er bestilt via en smarttelefon. Har allerede ansatt syv utviklere og andre til kundeservice og distribusjon. Ser for seg en eksplosiv vekst i tiden som kommer. Har målsetning om en omsetning på 300 millioner kroner ved inngangen til 2018 og 150 biler i drift i tettbygde strøk i Norge. Per mai 2016 har de 2 500 kunder.

 

– Hva er det langsiktige målet med Brødboksen?
– Vi skal skape en lønnsom bedrift som er landsdekkende innen relativt kort tid. Vi har klokketro på at når kundene ser fordelene og enkelheten i vårt system, så vil de strømme til. Vi er positive optimister og vi tror at om 18 måneder har vi 150 biler i sving og vi omsetter for 300 millioner kroner.

– Vil ikke dette gå utover butikkene?
– Jo.

På jakt etter samarbeidspartnere

Per i dag samarbeider Brødboksen med Åpent Bakeri som leverer håndverksprodukter, Nærbakst som leverer hverdagsbrødet og Kolonihagen som har spesialisert seg på økologiske brød. Altså noe for enhver smak.
– Det vi har mange spørsmål om i disse dager er glutenfritt. Vi skal knytte til oss en samarbeidspartner som kan dette så snart som mulig. Vi vil også gjerne komme i kontakt med bakerier over hele landet for mulig samarbeid, når vi kommer til de respektive områdene. Ring oss! Vi skal bli best på levering av ferske brød i Norge, avslutter Arnulf Refsnes.

 

Powered by Labrador CMS