Bjarne Evensen er eier og fjerde generasjons driver av Evensen's Bakeri & Conditori. I 2018 solgte han bakervarer til deltakerne i tv-programmet Farmen.
Andreas Hansen, deleier i Evensens Bakeri, er den som står for wienerbaksten til Farmen. Respten er nesten identisk som i 1895, da bakeriet åpnet.
Hege Elisabeth Nilsson Braathen, også deleier i Evensens Bakeri, lager "Farmen-kaka", som har blitt så populær hos deltagerne i Farmen.

Farmen gir god effekt

Hver søndag i beste sendetid er Bjarne Evensen klar på Farmen-markedet med godbiter til sultne deltagere.

Publisert Sist oppdatert

Vi ser at produktene som kommer frem på TV selger godt i utsalget vårt.

Evensens Bakeri & Conditori på Kirkenær har blitt favoritten til flere av deltagerne på Farmen, seer-suksessen på TV2, som simulerer livet på en gård for 100 år siden.

På søndager tar storbonden med seg to hjelpere til markedet og kan, blant annet, kjøpe sjokoladekake, skolebrød og wienerbrød hos Evensens.

Stor synlighet

Markedsføringen som Evensen får gjennom TV skjermen er av det slaget som vanskelig kan kjøpes. Programmet har opp mot 650 000 seere.

– For oss er det veldig bra å være synlig på TV hver søndag. Vi er et håndverksbakeri med en historie som strekker seg tilbake til 1895. Da startet min oldefar opp Evensens Bakeri og resepten på wienerbrødene vi lager til Farmen, er nesten identisk med resepten fra 1895, sier eier og fjerde generasjon Evensen, Bjarne Evensen til Bakeri.net.

Samme verdigrunnlag

Da det ble klart at Farmen 2018 skulle legges til Gjedtjernet gård like utenfor Kirkenær, tenkte Bjarne Evensen at han ville bidra. Han var aktiv i formøter og tilbød seg å hjelpe til å produsere bakervarer til markedet. Dette likte produsentselskapet Strix og slik ble han en viktig del av statistgrunnlaget i TV-serien.

– Jeg mener at verdigrunnlaget til Evensen og Farmen passer godt sammen, samt at vi har en historie som passer godt inn i konseptet. Derfor har jeg prioritert å bruke en del tid på Farmen og jeg synes det har vært en god investering. Det blir lagt merke til i lokalsamfunnet og det har til og med kommet kunder langveisfra for se om vi virkelig er et ekte bakeri, sier Evensen.

God effekt

– Vi er synlig på TV kanskje ett minutt på søndager og jeg må si responsen har vært betydelig. Vi ser at produktene som kommer frem på TV selger godt i utsalget vårt. Det er spesielt sjokoladekaken som selger bra. Resepten er jo tilpasset 1918 og den har masse blåbær og bringebær. Den produserer vi hver dag og vi har flere bedriftskunder som bestiller den når de skal ha møter. Den kalles bare ”Farmen-kaka” her på Kirkenær. Men vi selges også masse wienerbrød, som produseres nesten identisk som de ble produsert når oldefar startet opp i 1895, sier Evensen.

Inne på Farmen snakker deltagerne om at de gleder seg til de skal på markedet for å kjøpe noe hos Evensen.

– Det er utrolig gøy og en del av merverdien vi får. Effekten av at vi er synlige ser vi allerede nå. Vi har økt omsetningen med opp mot 20 prosent, så innsatsen har gitt god effekt. Vi har gjort det beste ut av dette og håper effekten vedvarer.

– Har det kommet til noen helt nye kunder på grunnlag av Farmen?

– Ja, vi har blant annet fått en ny kunde på Kongsvinger som skal selge varene våre. Dette vil synliggjøre produktene våre for en større kundegruppe og jeg regner med å doble volumet på noen av produktene. Årsaken er nok, i hvert fall delvis, Farmen.

Må være forutsigbare

 – Hvordan kan dere videreføre den gode effekten når Farmen er borte fra TV-skjermen?

– Vi skal ha et langsiktig og stort sortiment med tradisjonelle bakervarer. Vi skal ikke ta ut varer etter kort tid, kundene skal oppleve at de finner det de liker best hos Evensen. Vi vil være forutsigbare og gi kundene en bedre kjøpsopplevelse og passe på at varene som folk vil ha er tilgjengelig hele dagen. Dette er viktig for folk.

– Når det er sagt er det en utfordring å drive et lite håndverksbakeri. Man må passe på at man har et sortiment som er interessant for en stor nok kundegruppe, som igjen må være stor nok til at vi tjener nok. Men noe av det viktigste jeg håpte på å oppnå med innsatsen på Farmen, var å vise oss frem for de som pleide å handle hos Evensen før. Mange av disse kundene er nå tilbake og det er jeg veldig godt fornøyd med, avslutter Bjarne Evensen.

Powered by Labrador CMS