Ingen er flinkere på prismerking enn Vinmonopolet. Med enkle figurer og god produktinformasjon får de aller fleste kundene nok kunnskap om et komplisert vare til å kunne foreta sitt valg.

Et produkt uten pris er ikke et produkt!

Som kunde er det noen få ting jeg vil vite om et produkt for å kunne bestemme meg for om jeg ønsker å kjøpe det. Jeg vil vite hva det heter, jeg vil vite hva det koster og jeg vil vite hva det består av. Dersom denne informasjonen er utydelig vil min reaksjon oftest være å velge noe annet, og i enkelte tilfeller en annen butikk.

Publisert Sist oppdatert

Jeg vil ikke lure på hva det der egentlig er og hva den koster.

De flinkeste i klassen på god pris- og produktinformasjon er Vinmonopolet. Ved hjelp av fire enkle symboler og tydelig pris får de aller fleste kundene nok informasjon til å foreta sitt valg. Mange bakerbutikker har også god og tydelig prismerking, men det er også alt for mange som ikke har det.

Et av målene det er viktig å jobbe med, er at enda flere av de som kommer inn i butikken faktisk ender opp med å kjøpe noe (økt konvertering som det heter på fint). En av de to viktigste grunnene til at kunden går uten å kjøpe er dårlig prismerking. Jeg vil kunne peke i disken og si at jeg skal ha en chiabata med kylling og pesto og vite hva den koster. Jeg vil ikke lure på hva det der egentlig er og hva den koster, slik at jeg må spørre og virke dum. Manglende informasjon gjør meg usikker og øker sjansen for at jeg snur.

Din Baker-Tronds salgsskole på Bakeri.net

Mange av detaljene og virkemidlene innenfor salg er banale og opplagte, det er ting som vi ser på som en selvfølge. Andre detaljer er mange ikke bevisste på hvor mye de betyr. Alle detaljer i butikken er med å påvirke, negativt eller positivt. Å jobbe aktivt og systematisk med å skape en mer selgende butikk, handler om å unngå negativ påvirkning og optimalisere den positive påvirkningen.

I denne artikkelserien skal vi se på noen av de detaljene som er med å avgjøre om din butikk går i pluss eller minus.

God prismerking innebærer riktig informasjon, tydelig informasjon og en plassering som gjør at det ikke er tvil om hvilket produkt det gjelder. Et prisskilt per produkt, plassert rett ved, foran eller på selve produktet.

Tronds tips:

  • Alle produkter må prises tydelig
  • Prisinformasjon må inneholde navn og viktig innhold i tillegg til pris
  • Tenk nøye gjennom hva som skal stå på prisskiltet, hva er viktigste kjøpsutløsende informasjon
  • Lag gode rutiner som sikrer god prismarkering hele dagen
God prismerking gir kunden tydelig og god informasjon, og er plassert slik at det ikke er tvil om hvilket produkt det gjelder. God prismerking gjør at flere kunder handler.
God prismerking gir kunden tydelig og god informasjon, og er plassert slik at det ikke er tvil om hvilket produkt det gjelder. God prismerking gjør at flere kunder handler.

 

Powered by Labrador CMS