– Et gåsehud-øyeblikk

PARIS: Norge tok bronse i bake-VM, og overrasket nok mange. Ikke minst overrasket de seg selv. I videoinnslaget forteller de som sin opplevelse av sirkuset og medaljen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er helt rått, vi har jobbet veldig mye de siste to månedene.

Da juryformann Makarios Papadopoulos forkynte at Norge tok bronse i prestisjefylte Coupe du Monde de la Boulangerie, ble messehall 1 i Paris totalt fylt av et voldsom leven av hurra-for-Norge-rop, ku-bjelle klang og generelle gledeshyl. Det var nok mange som ikke ville trodd at Norge skulle ta medalje i sitt første forsøk, men så gjorde de akkurat det.

Trodde ikke på medalje på forhånd

De norske deltagerne var selv realistiske mandag morgen, de hadde et håp om en topp 6 plassering. Dette skulle jo være for å skaffe erfaring mot verdens beste konkurransebakere. Men alt klaffet, den harde treningen ga resultat, og som juryformannen sa, – Norge ville det, og de klarte det. Et lag med en enorm vinnervilje.

Lett sjokk

Selv er de norske deltagerne i lett gledessjokk. Det har ikke gått helt opp for alle ennå.

– Det var et sjokk for oss alle. Veldig rart. Dette betyr mye for meg. Det er min første konkurranse og det har vært en utrolig reise med både nedturer og oppturer, sier Xiao Juan Peng, som lagde Norges skulptur.

– Hvordan var det da dere hørte juryformannen ropte opp dere?

– Det var et gåsehud-øyeblikk, sier Trude Beate Brendehaug.

– Tårene begynte å renne med en gang, sier Xiao Juen Peng.

Det norske bronselaget består av Rémy Corbet, Trude Beate Brendehaug, Xiao Juan Peng. og trener Kjetil Dale Aas.
Det norske bronselaget består av Rémy Corbet, Trude Beate Brendehaug, Xiao Juan Peng. og trener Kjetil Dale Aas.

Helt rått

– Dette er helt rått, vi har jobbet veldig mye de siste to månedene, så dette er en fantastisk opplevelse, sier Rémy Corbet.

Trener Kjetil Dale Aas er ydmyk og veldig fornøyd med resultatet.

– Det er disse tre deltakerne som har stått i båsen og jobbet på, og levert akkurat som vi har trent på, som er grunnen til at vi tar bronse i VM, men jeg vil også rette en stor takk til hele laget rundt som har bidratt med enormt mye, og ikke minst sponsorer og alle som har stilt opp frivillig for å hjelpe oss hit til Frankrike. Uten at alle bidragsytere ville vi ikke kommet oss hit, så alle disse fortjener en stor takk i dag, sier Dale Aas.

Powered by Labrador CMS