Kjetil Dale Aas og Remy Corbet ser frem til at bakerlandslaget skal konkurrere i den gjeveste konkurransen, Coupe du Monde de la Boulangerie, i januar 2022.

Endringer i BKL-ledelsen

Slik blir den nye trenersammensetningen på Baker- og Konditorlandslaget.

Publisert Sist oppdatert

Ja, vi vil ha konditorgull.

Vilde Nistad Strandos gir seg som trener for denne omgang. Hun har flere års erfaring som utøver på landslaget, og fikk i 2019 treneransvar. Nå har Nistad Strandos sluttet som konditor på restauranten Vaaghals i Oslo, og flyttet hjem til Gol.

Remy tar begge lag

– Vilde gir seg, det er dumt, men vi har funnet en god løsning. Remy Corbet, som har vært lagtrener for bakerne, tar treneransvaret for begge lag fremover. Samtidig skal jeg være mer involvert i det praktiske på samlinger, sier sjef for BKL, Kjetil Dale Aas til Bakeri.net.

Nye ansikter på begge lag

Ledelsen i landslaget satt i helgen i møter for å diskutere strategier og treninger for kommende sesong. De nye deltagerne på begge landslag er også klare om kort tid.

– Vi får noe utskiftning på lagene, mest i konditortroppen og i mindre grad hos bakerne. Når alle de nye utøverne er klare, så vil vi legge treningsstrategien for 2021, selv om de fleste konkurransene for neste år er klare.

Flere konkurranser i 2021

Det blir også Nordisk i Sverige for begge lagene i 2021. Dette foregår i september. Bakerlaget vil bruke anledningen til å teste ut utøvere med mindre konkurranseerfaring. For konditorlaget sin del er ambisjonen gull.

– Ja, vi vil ha konditorgull. Vi vet det høye ambisjoner for et lag som ennå ikke er satt, men vi tror vi skal finne de utøverne som både kan trene godt hele neste år, og prestere i Stockholm, sier Dale Aas.

Bakerlandslaget skal i 2021 som kjent delta i kvalifiseringen for bake-VM. Denne konkurransen går av stabelen i Paris i mai neste år. De tre beste nasjonene går videre til Coupe du Monde de la Boulangerie, som arrangeres i Lyon i 2022.

Bakerlaget skal også etter planen delta på iba UIBC cup i september-oktober 2021. Med andre ord to store og viktige konkurranser for bakerne.

Henter inn kursholdere

Kjetil Dale Aas har også planer om å hente inne en rekke kursholdere i løpet av neste sesong.

– Vi skal også hente inn de flinkeste fagfolka blant norske bakere og konditorer til kursing på samlinger. Forhåpentligvis vil utøverne på landslagene ta til seg nyttig kunnskap, men også få inspirasjon til en viktig 2021-sesong, sier Dale Aas.

Powered by Labrador CMS