Jørn Ødegård er styreleder og deleier i Halvorsens Conditori, og er snart klar for å åpne dørene for gjestene etter nesten seks år med renovering av lokalene.

Endelig åpner Halvorsens

Ærverdige Halvorsens Conditori skulle egentlig ha åpnet i 2019, men slik ble det ikke. Å flytte inn i et nyrenovert bygg har hatt en del utfordringer og utsatt åpningen. Nå er alle godkjenninger på plass og wienerkonditoriet åpner innen kort tid.

Publisert Sist oppdatert

Halvorsens Conditori skal være et wienerkonditori og vi skal lage de kjente produktene som alltid har vært å få her.

Dørene på Halvorsens Conditori ble første gang åpnet i 1881, og har i en ubrutt strøm av år gledet folk med kvalitetsbakervarer vis a vis Stortinget, i Prinsens Gate 26 på Wessels Plass.

Helt frem til, Stortinget, eieren av Schøllgården, startet renovering i 2014.

Da stengte daværende eier, Georg Franz Duller, dørene. Fasaden på bygget er fredet, så den består, men innvendig er det meste revet og bygget på nytt. I konditoriet ønsket Stortinget å sette lokalene tilbake i slik det var på begynnelsen av 1900-tallet.

Nye eiere

Renoveringen tok lengre tid en først planlagt og tiden gikk. Dessverre døde Duller og familien valgte å selge konditoriet.
Jørn Ødegård er styreleder og også deleier og nå ser han frem til en snarlig nyåpning av Halvorsens Conditori.

– Vi har hatt mange utfordringer underveis i dette prosjektet, og alt har tatt mer tid enn vi håpet på. Men nå er alle godkjenninger på plass og vi ser for oss å åpne dørene innen kort tid, sier Ødegård til Bakeri.net.

Ny utsettelse i oktober

Full stab var ansatt tidlig høst 2019, utstyr var montert ferdig og alle var klar til prøvebaking. Men en uforutsett hendelse skapte enda en forsinkelse.

– Vi var dessverre nødt til å permittere de ansatte i desember, men nå er det byggtekniske rettet opp og vi er klare. Det er bare detaljer, som montering av møbler og annen klargjøring, igjen før vi kan ønske gjestene velkommen inn, sier Ødegård.

Fasaden på Schøllgården, hvor Halvorsens Conditori holder til, er fredet og fremstår slik som den har vært hele tiden.
Fasaden på Schøllgården, hvor Halvorsens Conditori holder til, er fredet og fremstår slik som den har vært hele tiden.

Fremdeles wienerstil

Produktene vil være kjent for alle som har vært innom Halvorsens tidligere, alle oppskrifter fra Dullers tid er tatt vare på og noen vil videreføres i fremtidig drift. Samtidig skal de nye konditorene få sett sine preg på produktene.

– Halvorsens Conditori skal være et wienerkonditori og vi skal lage de kjente produktene som alltid har vært å få her. Men vi skal også modernisere noen av dem og vi skal tilrettelegge for at alle skal kunne spise her. Det blir blant annet veganske kaker og glutenfrie produkter, her skal det være plass til alle. Vi skal hente inn hjelp fra tidligere ansatte i en oppstartsperiode, da vet vi at alt blir ekte Halvorsens, forteller Ødegård.

– Utenom kaker blir det danske smørbrød og god kaffe. Det blir også enkelte andre retter, men det skal være en kafe og konditori, ikke en restaurant eller bar, sier styrelederen.

Bare detaljer gjenstår

Åpningstider er ennå ikke fastsatt, men Ødegård har tidligere nevnt at han vil se på muligheten for å ha åpent en eller flere kvelder i uken, samt at han vil vurdere å åpne tidlig for å få med frokostgjestene.

– Her ligger vi bra til, det stopper om lag 20 trikker og 60 busser rett utenfor hver eneste time. Vi tror frokostmarkedet kan være bra og vil teste dette.

– Vi skal først stabilisere vanlig dagdrift, så får vi se an med kvelder. Vi har muligheten til kveldsåpent, men det blir nok ikke fra starten. Nå er vårt fokus på få alle møbler på plass og kunst på veggene og andre detaljer ferdig, slik at alle som har savnet Halvorsens endelig kan få komme hit igjen. Nå gleder vi oss veldig til åpning, og jeg tror dette vil bli veldig bra, sier Ødegård.

Powered by Labrador CMS