Merket skal deles ut til bakerier som utmerker seg i bruken av faglært arbeidskraft, er godkjent læringsbedrift, bruker norske råvarer og opprettholder håndverkstradisjoner.

– Det er veldig hyggelig å være første bedrift ut i denne sammenheng, det gjør at vi blir sett, sier eier og daglig leder i Edgars Bakeri i Mandal, Rune Vindsetmo.

Kundeforventning

I en tid hvor hvem som helst kan åpne et bakeriutsalg, er det viktig å vise frem bedrifter som produserer kvalitetsprodukter, gjerne på norske råvarer og av fagfolk.

Merket er en måte å sette ord på en forventning fra kundene. Jeg mener dette merket er en forpliktelse til at vi som bakeri skal lage kvalitetsprodukter og kunne se kundene i øynene og si at dette er produkter som er virkelig bra, sier Vindsetmo til Bakeri.net.

– Tror du at et slikt merke betyr noe for kundene?

– Kvalitet betyr ikke å henge opp en plakat på veggen. Kvalitet er å hver dag levere produkter man selv kan stå inne for. Det er at bakeren som lager dem er stolt av det han lager og at kundene kommer tilbake. Med et slik merke på veggen så kan kundene forvente at vi som bakeri skal levere kvalitetsprodukter, hver dag. Det kan forsterke opplevelsen av kvalitet og nærhet for våre kunder.

Levere kvalitet hver dag

Vindsetmo påpeker at det ikke holder å henge et merke på veggen for å skape kundelojalitet.

– Jeg tror det vil fungere dårlig dersom man tilpasser driften for å klare å få seg et slikt merke på veggen. Man må levere hele tiden, og tar du snarveier, blir du gjennomskuet.

Da merket ble utdelt forrige fredag var både lokalavis og ordfører tilstede for å gratulere.

– Det er slik at gode og ferske bakervarer er noe som betyr mye for folk i området vårt. Folk vet at de må bruke tilbudet for at det skal eksistere, og vi er heldige som har kunder som gjerne vil prøve nye og spennende produkter. Vi har et godt samspill med lokalområdet vårt.

– Hva tenker du dette merket kan bety for Edgars?

– Jeg tenker det er viktig for alle ansatte og stoltheten til faget. Det er viktig for oss eiere som skal utvikle bedriften videre. Man kan velge hvilke verdier man skal stå for, og vi velger kvalitet.

Høy kvalitet, til riktig pris

Det har vært mye snakk om hvordan man kan kutte kostnader i en bransje som har vært lite lønnsom de senere år. Litt billigere råvarer og kutte ned på tidsbruk. Vindsetmo tror ikke dette er veien å gå.

– Jeg tror ikke de som tenker slik har produktkvalitet i tankene. Jeg tenker heller slik at bruker man gode råvarer så kan du stå foran kunden og si at dette smaker bedre. Så får man heller ta to kroner mer i andre enden.

– Vi som driver med dette må lage kvalitet og ta riktig betalt. Serverer du produkter av høy kvalitet vil kundene komme tilbake. Mantraet er best mulig produkter til riktig pris.

– Anbefaler du andre bakerier til å søke om å få merket for Håndverksbakerier?

– For bakerier som er interessert i en kundegruppe som forventer høy kvalitet, så anbefaler jeg det absolutt, avslutter Rune Vindsetmo.