Styreleder/dagligleder Helge Vasseng har begrunnet konkursen med lavere omsetning i forbindelse med en utvidelse av Amfi Kanebogen, samt store investeringer i forbindelse med relokaliseringen. Dette kommer fram i den foreløpige boberetningen om Mølla Bakeriutsalg AS sin konkurs.

Vasseng valgte å begjære oppbud i stedet for å satse videre i nye lokaler som ville bli for kostbare for bedriften, melder han inn.

 

Trist julebeskjed

Konkursen ble åpnet 20. mai 2016, men beskjeden om nedleggelsen kom rett før julen i fjor. Da fikk de ansatte beskjed om at de skulle beholde jobben bare frem til 12. juni.

– Det var en trasig beskjed å få, sa avdelingsleder Elin Ingebrigtsen til Harstad Tidende.

Konkurransen fra andre serveringssteder på senteret kan ha vært utslagsgivende for nedleggelsen, mente hun.

 

12 lønnskrav

På konkurstidspunktet var det åtte ansatte, men det ble meldt inn 12 lønnskrav. Ifølge bobestyrer Stein Nilsen har kravene vært utfordrende å behandle fordi de ansatte hadde jobbet turnus og fikk timebetalt. Samtlige fikk utbetalt kravene 28. juni 2016, opplyses det.

Ifølge Harstad Tidende er det kommet inn flere krav til boet. Lønnsgarantikravet er det største med nesten 380 000 kroner. Skatteetaten krever nestenet 200 000 kroner. Teleno,Diplom Is, Servicenord Engros og Kemneren i Harstad har levert krav på mellom 10 000 .- 33 000 kroner.

En bedrift har kjøpt varelageret og inventaret for 35 000 kroner.

Mølla Bakeriutsalg har tre andre utsalg igjen etter denne nedleggelsen.