Dramatiske nedskjæringer i Sandnes

Det er tøffe tak hos Arne Johannesens bakeri i Sandnes om dagen, mellom 15 og 25 medarbeidere mister jobben i løpet av året. Men på tross av nedskjæringer i alle ledd er positiviteten i fokus.

Publisert Sist oppdatert

– Vi startet med oppsigelser i mars-april, og de første Ica butikkene forsvant allerede i mai.

Helt siden mars-april i år har nedbemanningen hos det hundre år gamle bakeriet vært et faktum – et resultat av Coops oppkjøp av Ica. Daglig leder hos Arne Johannesens bakeri, Fredrik Holst,  henger i stroppen for å knytte nye leveringsavtaler.

– Vi startet med oppsigelser i mars-april, og de første Ica butikkene forsvant allerede i mai. Dette er en prosess som går ut året – det har vært en uklarhet i hvor fort butikkene kunne forsvinne, sier han til bakeri.net.

Leveringsavtalen som bakeriet hadde med Ica utgjorde 50 prosent av omsetningen, og sørget for 65 prosent av produksjonen, opplyser avisen Aftenbladet. Det er snakk om mellom 15 og 25 av 50 medarbeidere som må gå i løpet av året.

Positiv tross alt

– Det skal kuttes i alle ledd, sier Holst på telefonen, og legger ikke skjul på at at det har vært en stor omstilling.
– Men vi ønsker ikke å framstå som sutrete – vi er positive og vi har en del bestselgere. Vi går på med friskt mot og oppsøker alle kjeder, sier en klar og optimistisk daglig leder.

Til Aftenbladet sier Holst at han gjør alt han kan for å presentere brødene han har til andre kjeder. Han tror det er viktig for en stor kjede å kunne tilby lokale brød som er produsert i nærområdet – kortreist mat blir mer vanlig og stadig mer 

Neste uke er det klart for Gladmat-festivalen, og dit skal også Arne Johannesens bakeri for å lansere Oilos-brødet, som er et resultat av et samarbeid med Stavanger Oilers. Og Fredrik Holst  er klar.

– Det er håp og positivitet. Bakeriet har eksistert i hundre år og skal eksistere i mange, mange år enda!

Powered by Labrador CMS