Naustdal Dampbakeri i Førde har mistet en betydelig del av sine leveranser til Coop Vest. Martin Berntsen (t.v.) og Ole John Berntsen står nå foran tøffe tak med nedbemanning.
Naustdal Dampbakeri i Førde har mistet en betydelig del av sine leveranser til Coop Vest. Martin Berntsen (t.v.) og Ole John Berntsen står nå foran tøffe tak med nedbemanning.

Dramatisk for Naustdal Dampbakeri

Naustdal Dampbakeri i Førde har skrevet under ny leveringsavtale med Coop Vest. Den nye avtalen innebærer en drastisk reduksjon av levering til Coops butikker i regionen, sammenlignet med dagens avtale.

Publisert Sist oppdatert

Dette er dramatisk og vil få store konsekvenser for Naustdal Dampbakeri.

Bakeriet mister en stor del av produksjonsvolumet med den nye avtalen.

– Dette er dramatisk og vil få store konsekvenser for Naustdal Dampbakeri. Med den nye Coop-avtalen mister vi 60-70 % i volum som betyr om lag 15 millioner kroner i omsetning, sier Martin Berntsen, daglig leder i Naustdal Dampbakeri til Bakeri.net.

Kommer ikke utenom nedbemanning

Nå jobber ledelsen i bakeriet hardt med å finne alternative salgskanaler for å demme opp for den kommende omsetningssvikten. De vil prøve å selge varene sine i egne utsalg eller hos andre kjeder.

– Det er urealistisk på tro at vi kan klare å vinne tilbake det vi taper på den nye avtalen med Coop, så nedbemanning slipper vi ikke unna. Men vi vet ennå ikke hvor mange som må gå, vi jobber hardt med å bevare så mange arbeidsplasser som mulig, sier Berntsen.

Får en leveringsbasis

Til tross for den store reduksjonen i volum er Berntsen glad for at de fikk en ny avtale.

– Vi er tross alt glad for at vi fikk en avtale som gir oss en basislevering. Hadde vi mistet all levering til Coop, så hadde det vært mye tyngre for oss.

Satse mer på egne kanaler i fremtiden

Berntsen tror det blir viktig å satse på egne salgskanaler for de mindre bakeriene i fremtiden.

– Når du er et lite frittstående bakeri som leverer til dagligvare, finnes det ingen garantier. Vi må basere oss mer på egne krefter og kanskje vi må satse mer på egne utsalg. Da har vi i hvert fall kontroll på levering og volum, sier Martin Berntsen.

Powered by Labrador CMS