Ole Bretvik i Runex har økt omsetningen kraftig siste år og har ambisjoner om å vokse videre.

Doblet omsetningen på to år

Leverandøren av bakeriutstyr Runex, har de siste to år mer enn doblet omsetningen fra 5 til 11 millioner kroner. Ambisjonen er å vokse videre.

Publisert Sist oppdatert

Det at fabrikken er så nært er en kjempefordel.

Runex, den svenske bakeriutstyrsleverandøren med egen fabrikk, har hele tiden vært tilstede i Norge, men det er først de siste to år salget har løsnet. Leder av norgeskontoret, og eneste ansatte i Norge, Ole Bretvik, har lang fartstid fra bakeribransjen.

– Jeg kom til Runex fra jobben som salgssjef i Horni Baketeknikk. Før det har jeg, blant annet, drevet eget bakeri Mjøndalen. Jeg kjenner mange i bransjen og det er nok noe av forklaringen på den store omsetningsøkingen, sier Bretvik til Bakeri.net.

Plater og traller

Hovedproduktene er traller, plater og former samt silikonbelegging av disse. Samt en rekke rekvisita. Fabrikken ligger i Sverige og den korte veien fra fabrikk til kunde, er en stor fordel for kundene, mener Bretvik.

– Det at fabrikken er så nært er en kjempefordel. Vi kan tegne et formsett i 3D skala, få denne laget kjapt i Sverige så produktet kan bli testet. Så produserer vi større partier når kunden er fornøyd. Det hele går raskt og det setter bakeriene pris på, sier Bretvik.

Runex har salgskontor i Norge, Danmark og England, samt Sverige. Hovedfabrikken ligger i Finspång, hvor også hovedlageret er. Det finnes også et mindre produksjonsanlegg  i Storbritannia.

– Foruten hovedproduktene våre er vi store på rekvisitta til bakerier, konditorier og storkjøkken. I nettbutikken vår har vi nærmere 2000 vareartikler og det vokser. Vi får mange forespørsler om diverse rekvisitta og vi kan skaffe det meste.

Stor øking

Siden Bretvik tok over det norske kontoret for om lag to år siden har omsetningen fått en boost.

– Vi har på bare to år gått fra 5 millioner kroner til ca. 11 millioner i omsetning i 2018. Ambisjonen er å vokse 5-10 prosent i 2019. Som konsern omsetter Runex for om lag 35 millioner kroner.

– Da må du kanskje ansette flere selgere?

– Først og fremst er det viktig for oss å stabilisere oss i markedet, så er det ikke umulig at det blir ansatt flere i Norge på sikt. Jobben krever mye kontortid, kanskje mer enn jeg hadde tenkt meg og jeg får ikke reist like mye som jeg hadde planer om. Men målet mitt er å besøke alle bakerier i Norge, stort og smått.

– Er det rom for vekst videre?

– Ja, vi tror det. Målet er ikke å bli kjempestore, vi kommer for eksempel ikke til å ta opp konkurransen med maskinleverandørene. Men vi tror det er rom for å vokse i markedet vi er i. Vi skal satse videre på våre spesialprodukter som vi er gode på og som vi produserer selv. Det er vårt fokusområde, avslutter Bretvik.

 

Powered by Labrador CMS