Bare fem måneder etter åpning, må Vervet Bakeri utvide lokalene.
Bare fem måneder etter åpning, må Vervet Bakeri utvide lokalene.

Dobler lokalene etter fem måneders drift

Bakeriet startet opp i november 2020, og har fått en knallstart. Påsken ble brukt på å utvide lokalene.

Publisert Sist oppdatert

Når hverdagen normaliseres vil vi ha mer rom til å utvikle nye produkter.

Vervet Bakeri i Tromsø er etablert i nybyggområdet Vervet, et gammelt verftsområde rett ved Tromsøbrua. Her skal det bygges en ny bydel og 450 leiligheter er under oppføring. Det har hele tiden vært ønskelig med et håndverksbakeri i området før alt er ferdig utbygd.

Knallstart

I november 2020 åpnet bakeriet dørene i det gamle verftsområdet, og kundene strømmet til med en gang. Håndverksbakeriet var et populært tilskudd i området og Rita Arden var med fra starten som driftsleder og konditor, og Joselyn Lamon ble ansatt som baker.

– Vi har blitt tatt veldig godt imot av kundene, forteller Rita Arden. Vi har blitt meget godt besøkt og det går såpass bra at vi nå skal utvide lokalene. Vi er allerede i gang med utbyggingen og skal jobbe med dette utover våren. Når vi er ferdige har vi dobbelt så store lokaler.

Kanelboller er bestselger i Vervet Bakeri. Baker Joselyn Lamon sørger for at alle produktene har høy kvalitet.
Kanelboller er bestselger i Vervet Bakeri. Baker Joselyn Lamon sørger for at alle produktene har høy kvalitet.

Porsjonsbakst selger godt

Vervet er et typisk håndverksbakeri, alt lages på huset – surdeigbrød, søt hvetebakst, søtvarer og kaker på bestilling.

– Korona har jo ikke vært til hjelp på kakebestillingene, men det regnet vi nesten med. Vi åpnet jo midt i korona-tiden. Men mange har etterspurt porsjonsstykker, så det er det vi har satset på i denne perioden.

Korona skal jo ta slutt en dag, og da vil Arden satse videre på de store kakene. Hun tror markedet for slike produkter skal være bra, men det krever at mange mennesker kan møtes. På kakemenyen står kaker som Vervet bakeris ostekake på mandelbunn, bjørenbærmousse-kake med lakris blondie og lakrisgele og vaniljebavaroise med søt bunn og jordbær.

– Vi har jo i denne oppstarten prøvd å gjøre produktutvalget så trygt som mulig, men litt småvarer som ikke er helt vanlig har vi likevel på menyen. Som makroner, choux au craquelin og eclairs. Dette er populære produkter, men det er kanelboller som er bestselgeren blant småvarene. Den bestselgeren er vi nok ikke alene om, sier Arden.

Lang fermentering

Brød og bagutter bakes av den franske bakeren, Joselyn Lamon. Han kom til Norge tidlig på 2000-tallet og har blant annet jobbet for Pascal, Åpent Bakeri og Kolonihagen i Oslo. Men kjærligheten fikk han til å vende nordover.

– Tromsø er en fantastisk flott by og jeg trives veldig godt her, og i Vervet Bakeri får jeg frie hender i produksjonen. Jeg lager brød og baguetter med høy kvalitet, og det setter kundene her pris på. Brød og småvarer bakes med surdeig, og har en prosesstid på 48 timer før de stekes. Baguettene lages på poolish og de ligger i om lag 24 timer før de går i ovnen. Gode råvarer, godt håndverk og lang fermentering er nøkkelord. Kundene gir oss gode tilbakemeldinger på brødvarene, og når ting normaliseres mer så vil vi utvide med enda flere brødtyper, forteller Lamon.

Mer produkter, mer kunder

Arden har klare planer fremover. Hun vil utvide produktutvalget og eksperimentere mer, og lage nye og innovative produkter, til enda flere kunder.

–  Nå som vi har hatt en trygg oppstart, så håper jeg virkelig at vi skal utvide sortimentet i tiden fremover. Når hverdagen normaliseres vil vi ha mer rom til å utvikle nye produkter, både brød og søte produkter, og vi kan kanskje ansette en baker til, i hvert fall hvis utviklingen i salget fortsetter. Og det tror vi det gjør, siden kundegrunnlaget i området vil være veldig mye større i løpet av det neste året. Da er det mange som har flyttet inn i sine nye leiligheter her, sier Rita Arden.

Powered by Labrador CMS