Dette er arbeidsutvalget i NKB: F.V: Jermund Myklebust - Bakehuset - medlem, Andre Løvaas - Åpent Bakeri - medlem og representant i styret til BKLF, Thomas Valand - Tollboden Bakeri – leder og Billal Farooq, Bakehuset - medlem.

Disse skal lede svenneklubben

I farvannet mellom Norge og Danmark ble det første arbeidsutvalget i svenneklubben konstituert. Styret består av svenner fra sør, øst og vest i landet.

Publisert Sist oppdatert

Svenneklubben er et lavterskeltilbud til alle svenner innen baker- og konditorfaget i Norge.

Det er Thomas Valand som ble valgt som leder i den nye klubben. Svenneklubben ligger under BKLF, og er åpen for privat medlemskap for alle konditorer og bakere med svennebrev.

Faglig plattform

Klubben har fått navnet Norges konditor og bakersvenner (NKB) og har som fremste mål å være en sosial og faglig plattform for alle svenner med interesse for faget sitt.

– Svenneklubben er et lavterskeltilbud til alle svenner innen baker- og konditorfaget i Norge. Vi skal møtes og utveksle erfaringer, snakke om fag og ha det hyggelig sammen. Det er ingen krav til medlemskap utover svennebrev. Og dette er vårt felles grunnlag, som jeg synes er et godt utgangspunkt. Jeg tror mange svenner vil se fordelen ved å være med i dette fellesskapet, sier nyslått leder av NKB, Thomas Valand, som også er eier av Tollboden Bakeri i Flekkefjord.

Arbeidsutvalg valgt

Dette er arbeidsutvalget i NKB:

  • Thomas Valand, Tollboden Bakeri – leder
  • Billal Farooq, Bakehuset, medlem
  • Jermund Myklebust, Bakehuset, medlem
  • Andre Løvaas, Åpent Bakeri, medlem og representant i styret til BKLF.

I statuttene til den nye klubben er det spesifisert at dette ikke er noen klubb for den politiske delen av arbeidslivet. Dette er ingen plattform hvor det skal diskuteres tariff eller annet som faller under fagforeninger. Grunnleggerne av klubben er tydelige på at man skal tilrettelegge for faglig utvikling og møter mellom mennesker med felles interesser.

Tilrettelegge for møter

– Det er mange mindre baker- og konditorbedrifter som for eksempel ikke har mulighet til å arrangere turer for sine ansatte. I NKB skal vi legge til rette for nettopp dette. Vi finner en møteplass for medlemmene, organiserer og inviterer, slik at folk kan treffes og ha det hyggelig, samt bygge nettverk i bransjen, sier Valand.

Er man medlem i svenneklubben, er man også personlig medlem i Baker- og Konditorbransjens landsforening, og har møte- og stemmerett på årsmøtet.

– Alle er også velkommen til årsmøtet til BKLF som medlem i NKB. Vi kommer nok til å legge opp til diverse arrangementer i svenneklubben i forbindelse med årsmøtet, sier Valand.

Fra hele landet

– Det er verd å legge merke til at arbeidsutvalget i NKB består av medlemmer fra både håndverk og industribakerier, samt at vi kommer fra flere deler av landet. Dette er ikke noen Oslo-klubb, men en klubb for svenner, uansett hvor de holder til, sier André Løvaas, styremedlem i NKB.

– Vi tror at svenneklubben vil være interessant for mange i bransjen. Det er en relativ lav inngangssum, kun 850 kroner i året. Da åpner det seg mange dører, både faglig og sosialt. Dessuten får man personlig abonnement på fagbladet Baker og Konditor inkludert i denne summen. Vi håper mange synes dette virker interessant og at sammen kan bygge opp et faglig og sosialt miljø, et sted hvor alle svenner kan føle seg hjemme, sier Thomas Valand.

Powered by Labrador CMS