Martine Johnsrud jobber som konditorlærling ved populære Ingelsrud Konditori på Magnor.

Dette er finalistene i Årets Bakeri 2021

Nå er finalistene i Årets Bakeri 2021 klare. Her er listen.

Publisert Sist oppdatert

Det var mange gode nominerte bakerier til årets konkurranse.

Det er bransjeforeningen Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) som står bak konkurransen, og det er i år fjerde gang Årets Bakeri kåres i Norge. Tidligere vinnere av prisen er Edgards Bakeri i Mandal (2018), Elda bakeri i Sandnes (2019) og Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn (2020)0

19 bakerier fra hele landet har kjempet om å bli kåret til Årets Bakeri 2021. Nå står tre av dem igjen som finalister.

Finalistene i Årets Bakeri er Ingelsrud Konditori AS (Magnor), Harstadbotn Bakeri & Konditori AS (Harstad) og Ryfylke Bakeri og Konditori AS (Jørpeland).

– Det var mange gode nominerte bakerier til årets konkurranse. I år er temaet fagkompetanse, og juryen har lagt vekt på hvordan bakeriene jobber med å utvikle fagkompetanse i hverdagen og hvordan de bruker fagkompetanse i sin strategiske satsing i markedet. Det er også et krav at bakeriene er aktive når det gjelder å ha lærlinger, både for å bidra inn i eget bakeri, men også for å bidra til å heve fagkompetansen i bransjen generelt, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth.

Om finalebakeriene sier juryen følgende:

Ingelsrud Konditori AS, Magnor
Et lite konditori som har utviklet seg til å bli gode arbeidsplasser lokalt. Gründeren forteller at dette ikke bare en jobb – men en livsstil. Å kunne gi andre gode smaksopplevelser er en drivkraft. Å bruke lang tid på håndverket med en dose kjærlighet gir gode bakervarer og brød. Det brukes mye lokale råvarer i kombinasjon med baksten, som bær og frukt – plukket lokalt. Et lite konditori som også bruker tid på å utvikle egen og andres fagkompetanse. Jobber aktivt med produktutvikling og har hjemmelaget is og mye annet godt i disken. De er også levende opptatt av historiefortelling og snakker varmt om at «boller med vaniljekrem fra lokale lykkelige høner og bær fra Eidskog er det lite som slår».

Harstadbotn Bakeri & Konditori er finalist i Årets Bakeri 2021.
Harstadbotn Bakeri & Konditori er finalist i Årets Bakeri 2021.

Harstadbotn Bakeri & Konditori AS, Harstad
Flinke til å følge med på trender, samtidig som tradisjon og håndverk i varetas. Jobber mye med å bygge et sterkt faglig team og har funnet en flott måte å forene yngre og eldre fagkrefter internt. De er stolte av sine ansatte og presenterer dem alle på en flott måte. Det interne samarbeidet gir seg uttrykk i nye produkter og investeringer for å dekke kundenes behov og ønsker. De har også egen cateringavdeling. De tar tak i trender som sunnhet og jobber for å finne gode løsninger på dette. Bakeriet har også en voksende yngre kundegruppe.

Gunvor Fiskå i Ryfylke Bakeri og Konditori AS er glad finalist i Årets Bakeri 2021.
Gunvor Fiskå i Ryfylke Bakeri og Konditori AS er glad finalist i Årets Bakeri 2021.

Ryfylke Bakeri og Konditori AS, Jørpeland
Opptrer samfunnsengasjert og deltar på mye lokalt. Aktiv bidragsyter for å utvikle fagkompetansen generelt og deler villig av sin kompetanse. De er også aktive med bidrag til nye lærebøker/fagbøker.

I tillegg er de en god formidler, slik at flere får lære av hva de gjør og lykkes med. De driver også med innovasjon i praksis og involverer kundene i dette. Stadig åpen for å prøve noe nytt og involverer alle ansatte i dette arbeidet. Er opptatt av miljø – og blir sertifisert i miljøfyrtårn til høsten. Daglig leder er selv aktiv i både produksjon og utsalg for å komme tett på kundene og for å utvikle samarbeidet med sine ansatte.

Kåring av Årets Bakeri 2021 skjer ved fremmøte på vinnerbakeriet 1. oktober. Vinneren vil motta diplom, blomster og en pengepremie på 10 000 kroner. Det blir også arrangert en bransjekåring i regi av BKLF.

Dette var de kvalifiserte til Årets Bakeri 2021:

 • Bakar Jon (Coop Nordvest), Byrkjelo
 • Bakerinnen AS, Harstad
 • Boulangerie M AS, Oslo
 • Braud Bakeri (Braud Digernes AS), Skodje
 • Fole Godt Molde AS, Molde
 • Grim Bakeri & Konditori AS, Kristiansand
 • Harmoni Håndverksbakeri AS, Porsgrunn
 • Harstadbotn Bakeri & Konditori AS, Harstad
 • Hevd (Frati AS), Trondheim
 • Ikke bare brød, Porsgrunn
 • Ingelsrud Konditori AS, Magnor
 • Kolonihagen Bakeri AS, Oslo
 • Marcussen Eftf. AS, Stokke
 • Mesterbakeren AS (Avdeling Sem), Sem
 • Microbakeriet AS, Sandefjord
 • Ryfylke Bakeri og Konditori AS, Jørpeland
 • Sirkus Renaa AS, Stavanger
 • SolungMat & The Cakemakers (Atico AS), Flisa
 • B. Samson AS, Oslo

Juryen består av følgende personer:

Vigdis Myhre Næsseth, bedriftsrådgiver/daglig leder, Fossekall as (juryleder)
Næsseth har jobbet som bedriftsrådgiver i over 20 år, og har bistått i utallige omstillings- og forbedringsprosesser hos næringsmiddelprodusenter. Hun har spesielt god kunnskap om bakerbransjen etter flere større oppdrag for både store industribakerier og mindre håndverksbakerier de seneste årene.

Beret Mette Haga, rådgiver, Innovasjon Norge
Haga har jobbet i næringsmiddelbransjen i over 20 år, og ti år i bakerbransjen med utvikling og kvalitet. Nå jobber hun i Innovasjon Norge, hovedsakelig med vurdering av prosjekter innen matforedling og andre landbruksrelaterte næringer.

Hilde Skotland Mortvedt, innovasjonsrådgiver og daglig leder, SeeNew AS
Mortvedt har jobbet som rådgiver for matindustrien siden 1999, først 14 år i Nofima og de siste åtte årene som selvstendig næringsdrivende. Hun er gründer av SeeNew As, der hun i dag jobber som innovasjonsrådgiver og daglig leder. Mortvedt kjenner cerealbransjen godt, og hun har spesialkompetanse innen forbrukerinnsikt og matinnovasjon.

Oddbjørn Roksvaag, redaktør Baker og Konditor / Bakeri.net, Vest Vind Media AS
Roksvaag har jobbet som journalist og kommunikasjonsrådgiver i Vest Vind Media siden 1991. Han har vært redaktør for Bakeri.net siden 2002 og redaktør for Baker og Konditor siden 2007. I disse årene har han fulgt den norske baker- og konditorbransjen på nært hold.

Powered by Labrador CMS