Julekake ala Harmoni Håndverksbakeri, består tørkede tranebær, kandisert appelsinskall, limezest og limeskall.

Dette er årets julekake

Bakerier har konkurrert om å lage den beste julekaken i en konkurranse arrangert av Tine. Vinnerproduktet vant med spennende og utradisjonelle smaker.

Publisert Sist oppdatert

Ikke helt tradisjonell, men den smaker av jul.

Julekaken som vant Tines konkurranse, er den samme som Harmoni Håndverksbakeri har hatt i hyllene helt siden de startet opp bedriften.

– Julekaken er bakt på en vanlig bolledeig og hevet på biga. Den består av tørkede tranebær, kandisert appelsinskall, limezest og limeskall. Ikke helt tradisjonell, men den smaker av jul, sier baker, og eier av Harmoni Håndverksbakeri, Fredrik Lønne, som er i full sving med innspurten inn mot jul.

Fornøyd med kvaliteten

I Tine har Bernhard Azinger og hans kolleger smakt seg gjennom de påmeldte julekakene.

– Det var flere gode varianter, men vi falt for julekaken til Harmoni, den hadde veldig gode smaker og den er utradisjonell og innovativ med tørkede tranebær og kandisert appelsinskall. Likevel er det ingen tvil om at dette er en julekake. Det er et flott håndverksprodukt som vant konkurransen, sier Bernhard Azinger.

Fredrik Lønne (t.v.) og Nikolai Meling står bak den litt utradisjonelle oppskriften som har gått rett hjem hos juryen i Tines julekake-konkurranse.
Fredrik Lønne (t.v.) og Nikolai Meling står bak den litt utradisjonelle oppskriften som har gått rett hjem hos juryen i Tines julekake-konkurranse.

Likte ikke rosiner, fikk tranebær

– Det er alltid gøy å vinne noe, og det var morsomt at smaksdommerne likte julekaken vår. Historien bak tranebær i kaken, er at Nikolai Meling, som jobbet her tidligere, ikke var noe spesielt glad i rosiner. Derfor utviklet vi en variant med tranebær, slik at han også skulle få spise kake til jul. Vi likte smaken godt, og det er det tydeligvis andre som også gjør, og det er moro, sier Lønne.

Flere konkurranser kommer

Tines initiativ til julekakekonkurranse blir tatt godt imot i bransjen, men alt ble litt hektisk i år, og det kunne vært flere påmeldte.

– Vi vil at det skal skje noe i bransjen, og spesielt nå som situasjonen er som den er med korona.  Men vi ville arrangere en konkurranse med lav terskel for å delta, altså at bakerier og konditorier kan delta med produkter de allerede har i hyllene i egne utsalg. Vi var litt trege med å utlyse denne konkurransen, derfor var ikke rekordmange påmeldte, men mange har sagt at de vil bli med på slike konkurranser hvis de bare får litt mer tid på seg. Så vi har planer om flere konkurranser over samme lest til neste år. Det tror vi bransjen trenger, sier Azinger.

Harmoni Håndverksbakeri fikk med seg 1. plassen i julekakekonkurransen og får Tine-varer for 5000 kroner. Åpent Bakeri tok en hederlig andreplass, mens Håndverksbakeriet plukket med seg tredjeplassen.

Powered by Labrador CMS