Etter et pandemiopphold er Twinings Best Breakfast tilbake og hyller Norges beste hotellfrokoster. At pandemien er over betyr også at hotellene kan gå tilbake til å servere frokost slik de ønsker, til glede for alle sine gjester. I undersøkelser både før og under pandemien har gjestene uttalt at frokosten er et av de viktigste elementene ved valg av hotell.

Mange hoteller har vært med i kampen om å servere Norges beste hotellfrokost. Spesielt ønsker arrangøren å fremheve Amerikalinjen, Clarion Hotel & Congress Trondheim, Hotel Frøya og Hotel Norge by Scandic, som alle er nærme pallen i år. Det er også gledelig å se noen av hotellene på denne listen er nye. Thon Hotel Rosenkrantz Oslo har lenge hevdet seg i toppen og leverer gang på gang gode frokostopplevelser i hjertet av Oslo. De leverer høy kvalitet i intime lokaler og med god service. I år får de sterk konkurranse fra flere aktører, men kaprer 3. plass igjen.

Landets to beste frokoster kommer begge fra Trondheim. Scandic Nidelven har vært enestående i sin posisjon i mange år, og Britannia Hotel satte en ny standard for hotellfrokost da de åpnet i 2019. Både Scandic Nidelven og Britannia Hotel er best i klassen på det de gjør, og begge hotellene gir sine kunder en unik og fantastisk frokostopplevelse preget av skyhøy kvalitet og ypperlig service. Begge har fokus på bærekraft og lokale spesialiteter og kan tilby sine gjester et bredt utvalg av smakebiter. De to hotellene er begge i sin egen klasse, men leverer to veldig forskjellige frokostopplevelser. Twinings Best Breakfast har i år hatt et ønske om å hedre begge hotellene for den fantastiske jobben de gjør med å tilby gjestene sine ekstraordinære frokostopplevelser på hver sin ulike og unike måte. I 2022 blir det dermed delt førsteplass i Twinings Best Breakfast mellom Scandic Nidelven og Britannia Hotel.

Årets resultatliste ser slik ut:

Delt 1.plass: Scandic Nidelven og Britannia Hotel
3.plass: Thon Hotel Rosenkrantz Oslo

Her er juryens begrunnelse:

Scandic Nidelven:
Scandic Nidelven er best i klassen når det gjelder den tradisjonelle hotellfrokosten, og har perfeksjonert denne. De er enestående i å håndtere en stor mengde gjester uten at det går utover opplevelsen, og selv med et svært bredt utvalg serverer de øverste klasse både når det gjelder kvalitet og service, samtidig som de ivaretar bærekraft. Dette er et sted alle vil føle seg hjemme og ivaretatt, hvor det alltid er noe nytt og spennende, og hvor alle kan finne akkurat det de ønsker for å ha den beste frokostopplevelsen.

Britannia Hotel:
Britannia Hotel har rendyrket den luksuriøse frokostopplevelsen, og i fantastiske lokaler tilbyr de sine gjester noe unikt. De har banet vei for en ny type hotellfrokost i Norge, og har nå finpusset dette til det ypperste. De har nøye utvalgte retter av aller beste kvalitet og hver gjest får strålende service. Her kan alle finne noe de ønsker enten fra menyen eller fra bufféen, og hver rett er nøye gjennomtenkt for å tilby det beste på en bærekraftig måte.

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo:
I hjerte av Oslo tilbyr Thon Hotel Rosenkrantz Oslo en intim og hyggelig frokost av høy kvalitet. Godt utvalg av det meste, med en kombinasjon av tradisjonelle retter og et bredt utvalg av både kalde og varme grønnsaker. Får veldig mye ut av lokaler der logistikken er vanskelig og plassen begrenset, og er gode til å ivareta gjestene sine.

Distriktsvinnerne og andre som blir fremhevet i 2022

Distriktsvinnere 2022
Akershus: Thon Hotel Oslofjord
Aust-Agder: Thon Hotel Arendal
Buskerud: Scandic Ambassadeur Drammen
Finnmark: Thon Alta
Hedmark: Thon Elgstua
Hordaland: Hotel Norge By Scandic
Møre og Romsdal: Scandic Parken Ålesund
Nordland: Thon Hotel Lofoten
Nord-Trøndelag: Scandic Hell
Oppland: Scandic Valdres
Oslo: Thon Hotel Rosenkrantz Oslo
Rogaland: Quality Hotel Maritim Haugesund
Sogn og Fjordane: Scandic Sunnfjord
Sør-Trøndelag: Britannia Hotel
Telemark: Quality Hotel&Resort Skjærgården
Troms: Radisson Blu Hotel Tromsø
Vest-Agder: Scandic Kristiansand Bystranda
Vestfold: Scandic Park Sandefjord
Østfold: Refsnes Gods

Utmerkelse for fremragende frokost 2022
Akershus: Lily Country Club
Buskerud: Quality River Station Drammen
Finnmark: Thon Hotel Kirkenes, Trasti&Trine, Sorrisniva
Hordaland: Thon Hotel Rosenkrantz Bergen og Scandic Byparken
Oslo: Thon Hotel Bristol og Amerikalinjen
Sør-Trøndelag: Frøya hotell, Scandic Nidelven, Thon Hotel Prinsen, og
Clarion Hotel & Congress Trondheim
Troms: Thon Hotel Harstad og Scandic Ishavshotellet
Østfold: Støtvig Hotel

Kort om Twinings Best Breakfast
Twinings Best Breakfast arrangeres for 16 gang. Formålet med konkurransen er å bidra til å utvikle hotellfrokostene i Norge. Over 400 hoteller blir bedømt før det kåres distriktsvinnere. Av disse blir noen hoteller videre utvalgt til en finale som bedømmes av en ekstern jury. Kriteriene for bedømmelsen blir jevnlig gjennomgått og er utarbeidet i nært samarbeid med hotellbransjen selv, og ble sist oppdatert før 2020.

Juryen:
Lars Erik Underthun: Norges første medaljevinner i Bocuse d’Or, driver av spisestedet Feinschmecker og tidligere president i Bocuse d’Or Norge
Wenche Andersen: Hele Norges frokostkokk nummer én gjennom God Morgen Norge. Kjent også som kokebokforfatter og matjournalist.
Det 3. jurymedlemmet: …Er en godt bevart hemmelighet. Vedkommende har omfattende bransjeerfaring, og tilfører juryen bredde i sitt arbeid.