27–29. januar 2016 er det klart for Næringsmiddeldagene i Bergen. Her starter det med bedriftsbesøk onsdag 27. januar med GC Rieber Compact, Kavli, Norgesmøllene/Mesterbakeren/Opus Bakehjelpemidler, Orkla /Toro, Jacobs Douwe Egberts og Hansa Borg som alternativer, skriver Matindustrien på sine nettsider.

David Jago i Mintel, John Spilling i Ipsos MMI og Karl Johan Ingvaldsen i Kavli setter dagsorden torsdag formiddag med å ta for seg trender og spisefakta: Hvor går vi?
Ettermiddags-temaet er prosessteknologi, hygiene og trygg mat. Her blir det mulig å høre Morten Sivertvik, som er forskningssjef prosessteknologi hos Nofima, produksjonssjef Kjetil Holstad på Tine Meieriet Jæren og kvalitetssjef Mona Brandsdal i Mills, før dagen avsluttes med årsmøte og festmiddag.

Er de offentlige ernæringsrådene på linje med virkeligheten? Det blir tema for debatten fredag formiddag, med NRK-veteran Geir Helljesen som møteleder. Linda Granlund i Helsedirektoratet, Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke, Egil Berli Johnsen i Proteinfabrikken, Per Roskifte i Norgesgruppen, bransjeveteran Trygve Eklund og NMBU-professor Birger Svihus debatterer. Og helt til slutt tar Lofotprodukt-sjef Sigvald Rist og tidligere kaffekonge og ordfører Herman Friele for seg nye veier og nye muligheter, skriver Matindustrien.