Ivar Bakke takker for seg på Bakerlandslaget. Nå får han tid og overskudd til å fokusere på sitt eget bakeri, Ivar The Cakemaker. Bildet er fra VM tidligere i år, hvor Ivar og kollega Nikolai Meling tok 3. plassen.
Ivar Bakke takker for seg på Bakerlandslaget. Nå får han tid og overskudd til å fokusere på sitt eget bakeri, Ivar The Cakemaker. Bildet er fra VM tidligere i år, hvor Ivar og kollega Nikolai Meling tok 3. plassen.
Tonje Holtungen gir seg på Konditorlandslaget etter 2,5 år. Nå skal hun fokusere på sin egen bedrift, Sjokolade Salongen. Bildet er fra Nordic i Stockholm i 2017.
Tonje Holtungen gir seg på Konditorlandslaget etter 2,5 år. Nå skal hun fokusere på sin egen bedrift, Sjokolade Salongen. Bildet er fra Nordic i Stockholm i 2017.

De rutinerte legger opp

De mest rutinerte utøverne på landslaget gir seg. Ivar Bakke og Tonje Holtungen skal konsentrere seg om egne bedrifter fremover.

Publisert Sist oppdatert

Nå vil jeg få tiden og overskuddet til å være mer kreativ og til å sette ideer i egen bedrift ut i livet.

Med en VM-bronse rundt halsen, gir Ivar Bakke seg på bakerlandslaget. Nå blir det fullt fokus og trøkk på egen bedrift, Ivar The Cakemaker på Flisa.

– Å være med på landslaget er ikke noe du gjør halvveis. Enten eller du med eller så er du ikke. Men med det sagt, så skal jeg bidra med kompetanseoverlevering i tiden fremover. Jeg har brukt utrolig mange timer på å komme meg dit jeg er i dag og vil gjerne lære videre det kan jeg kan om å lage brødskulpturer, sier Ivar Bakke til Bakeri.net.

Fokus på egen bedrift

I tiden fremover skal Ivar fokusere på familien og sitt eget bakeri.

– For meg var tiden nå kommet for å fokusere mer på egen bedrift. Jeg skal prøve å gjenspeile det jeg har lært i tiden på landslaget gjennom bakeriet mitt. Nå vil jeg få tiden og overskuddet til å være mer kreativ og til å sette ideer i egen bedrift ut i livet, sier Bakke, som er i full sving med julebaksten når Bakeri.net ringer.

Bakke trekker frem samarbeid og kompetanseoverføring som viktige ting han har vokst på i sin tid på BKL.

– Vi har ikke vært redde for å gjøre hverandre gode og dele erfaringer. Samarbeidet har vært utrolig bra og spesielt frem mot VM. Jeg kommer til å savne å være en del av BKL. Jeg har lært veldig mye og hatt det skikkelig fint. Konkurranser er også noe jeg vil savne, det er veldig moro å være med på, et skikkelig adrenalin-kick.

Fra gråt til jubel

Bakke har også fått en del publisitet som utøver og han har også vært med på mange konkurranser.

– Det har vært oppturer og nedturer og jeg har vært på tre forsider av Baker og Konditor. På de forsidene har jeg gjort alt fra å grine til å juble av glede, så det har vært litt av alt.

Nå er den tiden over og Ivar The Cakemaker skal igjen lage kaker på Flisa, til glede for lokalbefolkningen.

– Siden i vår har jeg vært mer borte enn hjemme og det er helt greit at Ivar er tilstede i bakeriet Ivar The Cakemaker, også. Nå blir det også mer tid til familien, sier kakemakeren på Flisa.

Ikke lett

Tonje Holtungen, som driver Sjokolade Salongen på Vestfossen, gir seg også på Landslaget.

– Det var ingen lett avgjørelse å ta, men jeg har brukt mye tid på trening og konkurranser og det kan være vanskelig å balansere i forhold til hjemmelivet. Jeg har egen bedrift, et lite barn og akkurat tatt over et stort hus som skal pusses opp. Jeg har mye å drive med her hjemme en stund fremover, så det var riktig å gi seg nå. Men man vet aldri, kanskje dukker det opp en mulighet for landslagsdeltagelse senere, sier Tonje Holtungen.

Skal følge med fremover

Selv om hun gir seg som aktiv utøver, er ikke Tonje fremmed for at hennes kompetanse kan bli brukt i landslagssammenheng fremover.

– Det er spennende tider BKL går inn i og jeg vil, hvis det er et behov, bidra med mine synspunkter og kompetanse i for eksempel evalueringer. Jeg kommer til å følge laget tett og heie, sier Holtungen.

Powered by Labrador CMS