Danmarks bager- og konditormestre til Oslo

23. april avholder den danske bransjeforeningen for bakere og konditorer et «landmøde udover det sædvanlige». Landsmøtet etterfølges nemlig av en «spænende studiereise til Oslo».

Publisert Sist oppdatert

Sannsynligvis har vi mange av de samme utfordringene, og det er alltid noe å lære av hverandre.

De vil ut og kikke litt på hva deres norske kolleger driver med.
— Sannsynligvis har vi mange av de samme utfordringene, og det er alltid noe å lære av hverandre, sier administrerende direktør i bransjeorganisasjonen Bager- og Konditormestre i Danmark, Stephan Falsner, til Bakeri.net.

Etter landsmøtet er avholdt i København, ombord DFDS’ ferje til Oslo, blir de som skal være med på studiereisen til Oslo igjen i skipet.

— Fordelen med å være på en båt, er at man er nødt til å være sammen. Det gir oss god mulighet til å møte kolleger og utveksle erfaringer, sier Falsner.

Sentralproduksjon

Dagen etter står bedriftsbesøk hos tre bakerier i den norske hovedstaden på programmet. På morgenen skal én gruppe dansker besøke Baker Bruns butikk i Klingenberggata, mens en annen gruppe tar turen innom United Bakeries i Karl Johans gate – og omvendt etterpå.

—  Rundt lunsjtider drar vi til Baker Hansen på Østerås. Her skal vi blant annet se på sentralproduksjon, som er i ferd med å bli mer og mer vanlig i Danmark og i Europa generelt. I Danmark har vi jo veldig mange små bakerier, men verden utvikler seg i en retning som krever større og større volum, sier Falsner.

Bompenger

I tillegg til å se på produksjonen, skal danskene få høre litt om hvordan Baker Hansen-kjeden drives. Det blir også tid til besøk i noen av Baker Hansens butikker.

— Vi kommer til å diskutere felles problemstillinger, slik som utfordringen med å skaffe nok kvalifisert arbeidskraft, for eksempel. Det blir spennende å høre mer om hvordan utdanningssystemet fungerer hos dere. Den erfaringen dere har med bompenger er også veldig interessant for oss, sier Falsner, og utdyper:

— Det er ikke innført bompenger i Danmark hittil, men for tiden er det mye snakk om nettopp dette. Derfor lurer vi på hvordan bompenger påvirker økonomien til mindre bakerier i Norge.

Powered by Labrador CMS