Oslobakeriet Daglig Brød startet opp med baking og levering av økologiske surdeigsbrød til venner og naboer i mai 2015. Sommerferien ble så brukt til å legge planer for høsten og hva de skulle oppnå innen utgangen av desember.

– Denne starten og høsten har gått over all forventning. Det har virkelig tatt av og vi måtte ta tidlig juleferie da etterspørselen de siste ukene har vært så stor at vi ikke lenger klarte å garantere for samme kvalitet på alt vi bakte. Vi er 50 prosent over forventet antall brød i uka. Vi tenkte nøkternt i en startfase, men glemte å tenke på hva vi skulle gjøre hvis det gikk bedre enn forventet. Vi skal være oppe og klare til å levere igjen 11. januar 2016, sier gründer og daglig leder i Daglig Brød Paul Grønseth.

Daglig Brød har hentet inn André Løvaas fra Nofima for å hjelpe til med å klargjøre produksjonen for en oppskalering. For tiden tilbyr de levering i bydelene Østensjø og Nordstrand i Oslo, men jobber kontinuerlig med å kunne tilby hjemlevering til flere områder i byen.

 

Ikke forberedt på veksten

– Å lage 20 brød av høy kvalitet er ikke noe problem, men når du plutselig skal lage 100 brød, så byr det på problemer.  Vi var ikke forberedt på hvor rask veksten ble. De siste ukene har etterspørselen skutt i taket, og med kun én mann – meg – på jobb har vi merket at vi ikke har klart å levere samme kvalitet på alle brødene. Vi har kommet til et punkt hvor vi må ta noen grep, og nå er vi i prosessen med å ansette en baker og sjåfør. Slik skal vi sikre den kvaliteten vi står for som bakeri, sier Grønseth.

Det lille bakeriet, som holder til på Abildsø Gård i Oslo, lager økologiske surdeigsbrød og leverer hjem til kundene inntil tre ganger i uka. Kunden kan velge mellom fem forskjellige brødtyper, og hvor ofte de ønsker brød på døren. Alle brød koster 45 kroner inkludert levering.