– Lørdag 31. oktober mister vi 40 prosent av omsetningen vår. Da utløper kontrakten vi har med å levere brød til ICA. Vi har gjennomført nedskjæringer, hatt en runde med oppsigelser og sagt opp innleide transportører, sier Per-Otto Nedrelid, markedsdirektør i Nærbakst.

Abc-nyheter skriver at Nærbakst mister en omsetning på oppimot 200 millioner kroner som følge av at Coop overtar ICA-kjeden. Fra mandag av er det brødene fra Coops eget selskap Goman som blir å finne overalt i deres butikker. Gradvis har bakeri- og konditoriselskaper mistet sine kontrakter med tidligere fire, men nå tre store dagligvarekjeder i Norge – og gått helt eller delvis dukken.
– Bransjen er i løpet av få år blitt ødelagt. Norgesgruppen snakker om mangfold. Nå er det bare Bakers. Rundt i lokalsamfunnene er det mange lokale bakere som ikke får innpass, sier en bakerveteran på Østlandet som ikke ønsker å stå fram med navn, til ABC Nyheter.

Per Fredriksen er daglig leder for Nærbakst i Råde, og han oppfordrer forbrukeren til å gjøre som med Hval sjokolade, når det ble kjent hvordan de ble presset ut av butikkhyllene.

Les hele saken på abc-nyheter.no!