Cronut-bakverk fra Dominique Ansel Bakery
Cronut-bakverk fra Dominique Ansel Bakery

Cronuten kommer til Europa

Dominique Ansel åpner nytt bakeri i London i sommer.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er veldig opptatt av å sikre høy kvalitet på alle våre produkter, sier Dominique Ansel.

Dominique Ansel, som er mannen bak det populære Cronut-bakverket, annonserer på Instagram at han åpner et nytt konditori i London i sommer. I fjor etablerte han seg i Tokyo, og hovedkonditoriet hans er i New York. Det var der Cronut-bakverket ble lansert i mai 2013.

Cronuten ble en umiddelbar suksess. Bare tre dager etter lanseringen sto over 100 personer i kø og ventet på at Dominique Ansel Bakery skulle åpne klokken åtte om morgenen. Alle ville kjøpe Cronut. Det nye bakverket, som er en hybrid mellom en croissant og en donut, ble av Time Magazine utnevnt til en av verdens 25 beste oppfinnelser det året.

 

Ledig jobb

Mange konditorier og bakerier i Europa har laget Cronut-etterligninger, men til sommeren blir det altså mulig å få kjøpe originalen for første gang i vår verdensdel.

Ansel, som opprinnelig er fransk, regnes som en av verdens mest innovative konditorer. Han brukte to måneder på å utvikle Cronut-resepten, som er svært komplisert. Det tar opptil tre dager å lage en ekte Cronut.

Ansel har ikke røpet adressen for sitt London-konditori ennå, men skriver på Instagram at bedriften er på jakt etter nytt kulinarisk talent til oppstarten der.

 

– Tenker langsiktig

Nettavisen huffingtonpost.com mener Ansel gjør lurt å ekspandere virksomheten sin sakte, men sikkert: «Han kunne lett ha åpnet mange flere butikker overalt i New York og i andre store verdensmetropoler. Men i motsetningen til visse cupcake-selskaper, tenker Ansel langsiktig».

– Jeg er veldig opptatt av å sikre høy kvalitet på alle våre produkter. Vi produserer ikke mer enn at vi kan garantere for kvaliteten og integriteten til hvert enkelt produkt. Det er noe jeg virkelig tror på, uttalte Ansel i et intervju med Baker og Konditor i fjor høst.

Bilde: Cronut-bakverk fra Dominique Ansel Bakery.

 

Powered by Labrador CMS