– Coop Vest skviser oss

Det hevder SJ Vereide Bakeri, som vil fortsette å bake brød og fersk bakst.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er ikke interessert i å være en Coop-ansatt.

Styremedlem Jon Atle Vereide skriver at Coop Vest ikke er den positive aktøren for lokalmat som de fremstiller seg som. Han går hardt ut mot matevarekjeden, som han mener bruker ufine metoder for å presse til seg eierskap.

– Selger en ikke det de vil ha, får en ikke levere brød, sier han

 

Vil ikke lage kringler fremfor brød

Bakeriet på Sandane leverer i dag brød til de tre Coopbutikkene på Sandane, Byrkjelo og Reed. Problemene startet under et møte om bakeriets fremtid og forhold til Coop-konsernet.

– Møtet endte annerledes enn jeg hadde trodd. Coop ville leie bakeriet med dagens mannskap, slutte med brødproduksjon og starte med kringle, kavring og kjeks produksjon for Coop, forteller Vereide til Firda.

Det var helt uaktuelt for Vereide å slutte med ferske bakervarer for å produsere tørrvarer for Coop. Bakeriet vil ha råderett over sin egen produksjon.

 

Forholdet har surnet

Ifølge Veriede er avtalen med Coop er muntlig avtale som har vart i over 20 årNå føler Veriede seg skviset.

– Går ikke det slik bakeriet vil, får jeg heller finne på noe annet. Jeg er ikke interessert i å være en Coop-ansatt.

SJ Vereide Bakeri har tre ansatte, og leverer bakervarer til skoler, barnehager og til eget konditori på Sandane – i tillegg til de tre Coop-butikkene.

Bakeriet har en mer enn 100 år lang tradisjon bak seg. I 1906 opprettet Samson Vereide en landhandel og bakeri. Landhandelen ble drevet av familien frem til 2011, mens bakeriet drives fortsatt.

 

– En mulighet, ikke skvising

Coop Vest avviser at de forsøker å presse bakeriet, og mener de sterke påstandene fra Vereide er tatt ut av løse luften.

– Vi prøver ikke å skvise noen, vi prøver det motsette, slik vi ser det, seier administrerende direktør Geir Espe i Coop Vest til avisen.

Konsernet forklarer at man ville se om det var mulig å få til et samarbeid med Vereide om kringle og kjeks produksjon.

Espe avviser at Coop Vest har planer om å kutte ut bakeriet som leverandør av brød og annen bakst.

Powered by Labrador CMS