Cathrine Nilsen blir ny konditorsjef på Hotell Britannia i Trondheim. Hoteller åpner dørene 1. april, etter nesten tre år med oppussing.

Cathrine blir konditorsjef på Britannia

Hotell Britannia i Trondheim gjenåpner dørene 1.april etter en nesten tre år lang oppussingsperiode. Tidligere BKL-utøver, Cathrine Nilsen blir ny konditorsjef.

Publisert Sist oppdatert

Alt skal lages fra bunn på hotellet, kun råvarer skal kjøpes inn.

Hotellet, som første gang åpnet dørene for gjester i 1870, står nå klar til reåpning etter en omfattende rehabilitering med en prislapp på 1,2 milliarder kroner. Den nye eieren av Britannia, Odd Reitan, har en visjon om å skape ett av Norges og Skandinavias beste hotell. Da er det klart at matopplevelsene får fokus.

Fantastisk hotell

– Dette blir en veldig spennende utfordring. Britannia blir et fantastisk hotell og er et landemerke i Trondheim, sier den nye konditorsjefen, Cathrine Nilsen til Bakeri.net.

Cathrine har tidligere vært utøver på Konditorlandslaget og har de siste årene vært konditorsjef hos Dromedarbakeriet.

– Jobben som konditorsjef på Britannia kommer til å bli veldig spennende og jeg har fått med meg et fantastisk team på tre konditorer. I samme bakeri skal det også jobbe tre bakere, men de jobber natt, så vi får plassen til konditori på dagtid. Vi skal også ha inn lærlinger i alle fag etter hvert, og planen er at lærlingene skal rotere på de forskjellige stasjonene i hotellet og skaffe seg erfaring om helheten i driften av et stort hotell, sier Nilsen.

5 stjerner

Britannia blir et 5 stjerners leading hotell og det er noe Cathrine har erfaring fra tidligere. Hun har jobbet ett år som konditorsjef ved Hotell Danglaterre i Danmark, 8 år ved Hotell Continental i Oslo, samt 2,5 år på Scandic Nidelven. Læretiden gikk hun hos ærverdige Erichsen konditori.

Seks ulike spisekonsepter

Det skal bli seks mat- og drikkekonsept i nye Britannia. Alt fra fine-dining i Speilsalen til mer uformelle spise og drikke-muligheter, både til gjester ved hotellet og ikke-boende gjester.

Blant annet satses det stort på «afternoon-tea» konseptet i Britannia Bar.

– Det blir veldig spennende, konditorene skal personlig servere gjestene i baren, sier Nilsen.

I Speilsalen satses det på å skape en av de beste restaurantene i landet. Verdensmester i kokkekunst og Bocuse d ‘Or sølvmedaljør fra 2017, Christopher Davidsen åpner her sin første signatur-restaurant med 6 eller 10-retters signatur meny, basert på de beste råvarene fra Trøndelag.

Alt skal lages fra bunn

 – Hva blir den største utfordringen i den nye jobben?

– Det tror jeg blir arbeidsmengden nå i starten. Vi skal skape noe helt nytt fra bunn, og produksjoner skal planlegges. Vi skal produsere til hotellgjester, bryllup, konfirmasjoner og annet. Alt skal lages fra bunn på hotellet, kun råvarer skal kjøpes inn. Ingen menyer er ferdig, så disse skal vi jobbe mye med nå i oppstarten, sier Nilsen, som startet opp i den nye jobben 1. februar.

 

Powered by Labrador CMS