Bronse og beste iskake

Monica Smehagen Enebakk og Vibeke Løseth tok bronse i Nordic Bakery & Pastry Cup, men vant kategorien iskake.

Publisert Sist oppdatert

Nordic Bakery & Pastry Cup 2016 ble arrangert i forbindelse med Matstreif i Oslo 2.-3. september. I tiden før konkurransen har det norske baker- og konditorlandslaget ligget i hardtrening for å hevde seg i den nordiske toppen.
For Monica Smehagen Enebakk og Vibeke Løseth, som konkurrerte for konditorene, var planen gull. Men etter en del uhell underveis i den ni timer lange tevlingen, var tredjeplassen sammenlagt en god prestasjon. Iskaken var helt perfekt og ble kronet med førsteplass i del-konkurransen.
– På en slik dag er det egentlig greit at det ble en tredje plass totalt sett. Det meste gikk galt, forteller Monica Smehagen Enebakk. Hun og Vibeke Løseth konkurrerte om beste dessert, sjokoladekake, iskake og showpiece. Iskaken ble vurdert som best, men sammenlagt tok Danmark gullet, Sverige sølvet og Norge bronsen.

– En tredjeplass etter en dag hvor ting ikke stemte helt. Hva gikk galt underveis?
– Hva gikk ikke galt, kan du heller si! Vi bommet litt på geléen i kaken og måtte lage den på nytt, glasuren var ikke bra og vi måtte også bytte ut noen deler på skulpturen. Det ble flere backup-løsninger. Det at vi klarte å fullføre skulpturen i de siste sekundene var bra da. Og selvfølgelig det at vi vant prisen for beste iskake, sier Smedhagen Enebakk.
– Den ble perfekt, og det var fantastisk at vi vant! tilføyer Vibeke Løseth

norge-iskake

– Hva tar dere med dere fra konkurransen?
– Mye! Vi er veldig fornøyd med at vi har gjennomført konkurransen, og tar med oss erfaringene og bygger videre på dette. Både Sverige og Danmark er team som er med i VM. Det er en tøff kamp å nå opp på det nivået. Men vi er på vei! sier Monica Smehagen Enebakk.
Den norske dommeren Pascal Dupuy gratulerer Løseth og Smehagen Enebakk med iskaken, roser smaken på den og pynten på kaken og skulpturen.
– Veldig bra jobbet. Dere må bare trene enda mer!

konditorlandslaget-nordic

Powered by Labrador CMS