I går var brødproduksjonen i gang hos Lantmãnnen Unibake sitt nye bakeri i Lier. Fra venstre Gunnar Ragnarsson og Thormod Sellevold Ringen – begge bakere og produktutviklere, produksjonssjef i Lier, Jean Yves Schell og Fredrik Gruffman, markedssjef for storhusholdning og ansvarlig for det nye sortimentet.

Brødproduksjonen i gang

I går startet produksjonen i bakeriet som vil redusere importen av bakervarer fra Europa.

Publisert Sist oppdatert

Vi er derfor veldig glade for å være i gang og gleder oss enormt til vi kan produsere store deler av vårt sortiment hjemme i Norge.

I går startet produksjonen av et titalls brødtyper ved det moderne produksjonsanlegget som Lantmännen Unibake overtok fra French Bakery Company i midten av juni. Dette innebærer at import fra Europa nå erstattes med egne bakervarer bakt utenfor Drammen.

Vil ha norske bakervarer

– Norske forbrukere vil i større grad enn noen gang ha mat produsert i Norge. Samtidig blir miljøavtrykket og ønsket om å støtte lokale produsenter stadig viktigere. Vi er derfor veldig glade for å være i gang og gleder oss enormt til vi kan produsere store deler av vårt sortiment hjemme i Norge – i stedet for å flytte vogntog gjennom Europa, sier administrerende direktør Thomas Bjarkholm og legger til at målet er å redusere Co2-utslippene fra transport med 40 prosent i løpet av to år.

Foruten brød og rundstykker, vil klassisk norsk hvetebakst som skolebrød og kanelboller produseres i Lier. Produksjon av hvete-, rosin og sjokoladeboller startet i juli.

Kortreist mat gir muligheter

Hittil har Lantmännen Unibake importert en rekke produkter til storhusholdningsmarkedet – som omfatter hoteller, restauranter, bensinstasjoner og andre servicesteder – fra Europa. Målet er å produsere nærmest hele dette sortimentet selv innen utgangen av 2021.

– Med kortreist mat øker mulighetene til tilpasning til norske forbrukerbehov. Alle brødene vi nå lanserer er optimalisert med tanke på salt- og sukkerinnhold og flere av dem er nøkkelhullsmerket. Vi har også bevisst inkludert flere grove varianter med tre og fire kaker på brødskalaen siden nordmenn gjerne ønsker å spise sunt, sier Bjarkholm.

Frosne bakervarer som enkelt kan tilberedes og serves rykende ferskt med minimal innsats, er ekstra aktuelle nå.

– Siden smittevern stiller ekstra krav til hygienisk matservering i disse dager, har vi bevisst inkludert flere skårede varianter og mikskartonger i det nye sortimentet, avslutter Bjarkholm.

 

Powered by Labrador CMS