Mandag måtte Arnulf Refsnes i Brødboksen sende ut melding om at selskapet er konkurs. Nå tar Morgenlevering.no over.
Mandag måtte Arnulf Refsnes i Brødboksen sende ut melding om at selskapet er konkurs. Nå tar Morgenlevering.no over.

Brødboksen starter opp i Trondheim

Hjemleveringstjenesten Brødboksen ekspanderer videre og starter nå opp virksomhet i Trondheim. Melhus Bakeri er med helt fra starten.

Publisert Sist oppdatert

Det går jo på tilgjengelighet, man får de varene man vil ha levert på døra hjemme.

Brødboksen fortsetter sin hurtige vekst innen hjemleveringssegmentet og startet i august opp i Trondheim. Så langt har de nådd en markedsandel på 10 prosent av de potensielle husstander i Trondheim.

Rask start

– Vi har kommet raskere i gang i Trondheim enn vi gjorde i Oslo og Stavanger. Vi har satset på å åpne alle ruter med en gang i stedet for å ta bydel for bydel. Dette gjør vi basert på erfaringene vi har fra Oslo og Stavanger, samt at vi har hentet inn mer kapital. Så starten i Trondheim har vært god, sier daglig leder og gründer Arnulf Refsnes i Brødboksen.

Det er så langt med fire bakerier som leverer varene sine via tjenesten: Rosenborg Bakeri, Melhus Bakeri, håndverkskonseptet Brøøl, og Byåsen Bakeri. Franske Nytelser er også med og starter opp levering om litt.

Selger Ølsprøtt

– Vi har vært med fra starten og det har vært bra salg så langt, sier daglig leder i Melhus Bakeri, Lars Utseth.

Melhus Bakeri selger for øyeblikket 10-12 produkter, som forskjellige brød, kanel brioche, smultringer, scones, focaccia, knekkebrød og Ølsprøtt (dette er produktet som er kommet til finalen i Det Norske Måltid).

Snøballen ruller

– Målsetningen for Trondheim er den samme som for Oslo og Stavanger, som betyr markedsandel på 50 prosent i de beste områdene. Vi leverer som kjent bare til boliger med egen dør, vi har ikke tilgang til blokker, sier forretningsutvikler i Brødboksen, Kristoffer Hesla.

Markedsføringen foregår i stor grad fra munn til munn, noe som skaper en ”snøballeffekt”.

– Den viktigste måten vi markedsfører oss på, er at en fornøyd kunde snakker med en nabo eller venn. Resultatet er at antall kunder øker i hastighet jo flere vi får. Har du 10 kunder så tar ting litt lengre tid, men når vi har 1000, så går det mye fortere. Til nå har vi cirka 6000 kunder i Trondheim, det vil si 10 prosent av vår totale kundebase. Vi øker uke for uke, sier Hesla.

Lettvint for kundene

Melhus Bakeri og Lars Utseth har troen på distribusjonsformen.

– Vi har startet godt og tror salget skal øke en god del fremover ettersom kundemassen øker, og jeg er veldig fornøyd så langt. Konseptet gjør det jo veldig lettvint for kundene i en hektisk hverdag. Det går jo på tilgjengelighet, man får de varene man vil ha levert på døra hjemme, sier Lars Utseth i Melhus Bakeri.

Powered by Labrador CMS