Bli diplombaker!

André Løvaas, baker i Nofima og trener for Baker- og Konditorlandslaget vil at flere skal utdanne seg til diplombakere. Nå er det klart for påmelding til nytt kurs.

Publisert Sist oppdatert

– Bakeren kan bygge videre på den kunnskapen man allerede har og få en dypere forståelse av råvaren og prosessen.

Løvaas har publisert en tekst på Nofima.no hvor han forteller om hvor viktig det er å bruke og tilegne seg kunnskap om prosesser og råvarer. Med en slik kunnskap i bunn vil bakerne kunne lettere løse problemer som oppstår i et bakeri.

– Kunnskapen man tilegner seg på skolen og i læretid fram mot fagbrev er en fantastisk kilde å ta av når daglige bakeutfordringer oppstår og når man skal levere godt bakverk. Men enhver baker med respekt for seg selv og som har vært ute en «vinternatt» må innrømme, det er ikke alltid at man får det resultatet man ønsker eller forstår hvorfor ting varierer i produksjon eller kvalitet. For ikke å snakke om hva man kan gjøre med problemet for at det skal bli bedre.

Større forståelse

Man trenger en større og dypere forståelse av prosesser og råvare for å kunne være i bedre stand til å være en problemløser, sier Løvaas.

– Det er dette diplombakerutdannelsen tar sikte på å bidra til. Bakeren kan bygge videre på den kunnskapen man allerede har og få en dypere forståelse av råvaren og prosessen. Ja, faktisk en dypere forståelse av hele bakefaget, sier Løvaas.

For deg med fagbrev

Diplombakerutdannelsen er for alle med fagbrev, og legger til mer kunnskap utover det man har med seg fra før og også en eventuell universitetseksamen. Basiskurset består av tre samlinger på to dager hver. Første samling er 25.-26. april 2017, samling 2 er 19.-20. september 2017 og den tredje og siste samlingen finner sted 24.-25. april 2018.


Meld deg på her


Les hele saken på Nofima.no

 

Powered by Labrador CMS