NM-vinner Ann Vestgren flankert av sølvvinner Sondre Dahl og bronsevinner Anne-Lise Sørensen.

Ble Norgesmester med crispy burger

Norsk-amerikanske Ann Vestgren gikk til topps i det første Norgesmesterskapet i burger. Møter alle forventninger, crispy og juicy, sa juryen om hennes burger.

Publisert Sist oppdatert

– Dette var overwhelming!

Andreplassen gikk til Sondre Dahl fra Bien Snackbar i Bergen og Anne-Lise Sørensen fra Patricias Gatekjøkken i Bardu tok bronseplassen.

– Dette var overwhelming!, sa Ann etter at seieren var et faktum.

Juicy Lucy fra Minnesota inspirerte

–  Jeg har jobbet hardt for denne seieren. Burger er et spennende produkt du kan gjøre mye ut av, men det krever innsats og trening. Jeg har hatt som mål å gjøre min burger så «amerikansk” som mulig, og er inspirert av burgeren Juicy Lucy fra Minnesota, forteller Ann som til daglig er kjøkkensjef ved Raus Bar & Bistro på Lillestrøm.

Dette falt tydeligvis i god jord hos dommerne som hadde følgende begrunnelse for å kåre Anns burger som konkurransens beste: Dette er en burger som møter alle forventninger til hva en burger skal være. Crispy, juicy og med god kjøttsmak. Den sitter godt i hånda, og du får lyst på stadig mer etter hvert som du spiser!

Kokkemat

Alle skal ha hamburger om dagen og nye restauranter dukker stadig opp. Årsakene er varierte, men den viktigste er kanskje at en god burger er blitt kokkemat. Mange kokker på ulike restauranter rundt om velger å sette burger på menyen, noe som bidrar til en fornyet interesse for denne velkjente retten som kan tilberedes på så mange ulike måter.

– Hva er en god burger?

– En god burger skal være saftig, god å holde i hånden og ikke kombineres med for mye dill dall. Så enkelt – og så vanskelig, sier jurymedlem Mona Halvorsen fra Aye Aye Club.

Trend

– Burger-trenden er sterk, og det var på tide å løfte frem dette spennende produktet det har skjedd så mye med de siste årene. Derfor er det gledelig at vi sammen med andre aktører i bransjen fikk anledning til å arrangere det første Norgesmesterskapet i Burger for kokker og lærlinger på SMAK 2017, sier prosjektleder Torill Engelberg.

Arenaen for dette mesterskapet var SMAK 2017, Nordens største møteplass for de som jobber profesjonelt med mat og drikke.

 

 

Powered by Labrador CMS