Bernhard Azinger gir seg

Bernhard Azinger gir seg som trener på konditorlandslaget etter at han, Tine og Baker- og Konditorlandslaget (BKL) ikke lyktes i å bli enige om ny kontrakt.

Publisert Sist oppdatert

– Først nå begynner det norske folk å våkne og ser at Norge har et lag man kan være stolt av.

Bakeri.net har snakket med Azinger som er trist og lei seg for at det endte som det gjorde.

– Jeg har vært trener i vel to år. Jeg har nå meddelt til deltakerne og samarbeidspartnerne at jeg ikke lenger er trener for konditorlandslaget. Partene BKL, TINE og undertegnede kom ikke til enighet om en ny avtale for 2016. Derfor er min periode avsluttet fra og med den 31.12. 2015. Sånn er det bare. Det er tungt, men ingen er uunnværlig, sier Azinger som kan se tilbake på en spennende tid for konditorlandslaget.

– Når jeg ser tilbake på hva vi som lag har oppnådd, så er jeg riktig stolt. Jeg begynte med et lag som ikke hadde kunnskap om internasjonale konkurranser, verken har noe utstyr eller en idé om hva det dreier seg om, men viljen og gløden var der. I to år har jeg prøvd å vise hva det dreier seg om å konkurrere, hvordan andre land tenker og jobber. Jeg har prøvd å vise en vei som la seg kombinere med en tøff arbeids hverdag, et privatliv, barn og ikke minst hvordan få det beste ut av hver enkelt.

– I dag ser jeg et lag som har viljen og ikke minst anerkjennelse av bransjen. Først nå begynner det norske folk å våkne og ser at Norge har et lag man kan være stolt av, sier Azinger som takker alle for samarbeidet.

Under hans ledelse har konditorlandslaget deltatt på hele sju konkurranser de siste to årene.

Marte Krystad deltok som den yngste deltakeren i World Chocolate Masters, Knut Harald Sørdal ble engelsk mester i dessert, det norske laget ble nest best under Nordisk og Norge (Hege Andersen Høgstø og Cathrine Nilsen) deltok på VM under IBA 2015.

– Jeg er gjort kjent med at Bernard Azinger har valgt å ikke fortsette som trener for konditorlandslaget. Jeg har selvfølgelig respekt for hans valg og jeg vil benytte anledningen til å takke Bernard for den enorme innsatsen han har gjort for bransjen gjennom å lede konditorlandslaget i spennende periode med mange internasjonale konkurranser. Ny oppgaver venter både for han og landslaget og jeg ønsker Bernard lykke til videre, sier Gunnar Bakke i BKLF som også er øverste leder for Baker- og Konditorlandslaget.

Powered by Labrador CMS