Bakehuset Nord-Norge har kjøpt oppskriften, og skal produsere knekkebrødet Selnes Knekkis.

– Vi har stor tro på dette produktet, som vi skal selge i tillegg til knekkebrødet som allerede er i salg, forteller salgs- og markedsjef Kjetil Myrbakk i Bakehuset Nord-Norge til Bakeri.net.

 

Unge entreprenører

Knekkebrødet er helt spesielt, fordi det ble utviklet av sjetteklassingene ved Selnes skole på Kvaløysletta i Troms. De fikk god hjelp av skolens egen kokk, Erik Lindstrøm.

– Vi synes dette er et kjempeflott prosjekt, og ønsker å støtte opp om dette. Knekkebrøddet er dessuten et meget godt produkt. Det er grovt og smaker godt. Litt annerledes enn produktet vi allerede selger, Bakehusets beste knekkebrød. Dette nye produktet er litt mer porøst og luftig, forteller Myrbakk.

 

Kan selge 100 000 pakker

Bakehuset Nord-Norge har sto tro på at det nye knekkebrødet kan slå meget godt an hos kundene. Det kommer trolig i salg i 70-80 butikker i distriktet.

– Vi har jo et stort nedslagsfelt, slik at det kan være potensiale for salg av ca. 100 000 pakker knekkebrød. Da skal vi være godt fornøyde, sier Myrbakk.

Emballasjen er allerede på plass. Produksjonen starter i begynnelsen av september, med lansering den 8.
Knekkebrødet skal produseres på Finnsnes i første omgang, får Bakeri.net opplyst.

 

Planlegger nye prosjekter

Elevbedriften og skolen får royalty for hver solgte pakke. En del av inntektene fra salget av knekkebrødet skal gå til et gründerfond ved skolen for å støtte nye elevbedrifter i framtiden. Noe skal også brukes til støtte til et barnehjem i Nepal, opplyser rektor Wenche Skallerud.

Det er flere positive sider ved skolens virksomhet. En stor del av matvarene og råstoffene som skolen bruker kommer fra Tromsø-butikker. Dette er mat som er i ferd med å gå ut på dato og som ellers ville ha blitt kastet.