Kjetil Dale Aas og Remy Corbet ser frem til at bakerlandslaget skal konkurrere i den gjeveste konkurransen, Coupe du Monde de la Boulangerie, i januar 2022.

Bakerlandslaget skal til Coupe du Monde!

Jubelen stod i taket da invitasjonen kom til den gjeveste av alle bakerkonkurranser. Det er en stor annerkjennelse av Norges satsing på bakerlandslaget de siste årene.

Publisert

Det er jo utrolig gøy at vi nå får muligheten til å delta direkte i VM-finalen i Coupe du Monde de la Boulangerie.

Bakerlandslaget skulle egentlig deltatt i kvalifiseringen til Coupe du Monde de la Boulangerie i mai 2021, og håpet var at Norge skulle klare å kvalifisere seg til den velrennomerte konkurransen, som arrangeres i januar 2022.

Får plass i finalen

Det er nå klart at kvalifiseringsrunden avlyses på grunn av en vanskelig smittesituasjon i hele Europa. Gleden var derfor stor i den norske leiren da arrangøren inviterte Norge direkte til VM-konkurransen i 2022.

– Det er jo utrolig gøy at vi nå får muligheten til å delta direkte i VM-finalen i Coupe du Monde de la Boulangerie. Vi har jo allerede trent siden i fjor vinter og planlagt opp mot kvalifiseringsrunden i 2021, som ikke ble noe av. Nå skal vi fin-tune og justere treningen mot VM-konkurransen, som vi ser veldig frem til, sier hovedtrener på BKL, Kjetil Dale Aas.

2021 avlyses

Sammen med nyheten om deltagelse i VM, kommer også de noe mer nedslående nyhetene om resten av konkurranseåret 2021. Nordisk i Stockholm avlyses, usikkerheten rundt smittesikkerhet er for stor. I vår ble det klart at iba-messen i München utsettes og nå er det også avgjort at alle konkurranser i forbindelse med messen utsettes til 2023.

Bakelandslaget var også invitert til World of Bread i Nantes i september. Også denne konkurransen må avlyses, men med det håp om å kunne arrangere i 2022.

– Det blir ingen konkurranser i år, og det er bare slik det er. Vi må bare forholde oss til situasjonen og vi skal prøve å gjøre det beste ut av det.

– Nå har jo treningssamlinger vært vanskelig å gjennomføre siden våren i fjor. Alle deltagerne har måtte trene på egen hånd, med unntak av noen samlinger høsten 2020. De har så klart hatt tett oppfølging fra coach Remy, men det er likevel veldig viktig å møtes fysisk i treningssammenheng. Derfor skal vi i tiden fremover møtes i små grupper, og legge et grunnlag for det som skal skje i 2022. Så håper vi at forholdene er slik at vi kan møtes i større treningssamlinger etter sommeren, sier Dale Aas.

Viktig konkurranse

Direktør i BKLF, Gunnar Bakke, er strålende fornøyd på bransjens vegne med at Norge er invitert til VM i baking.

– Å delta i denne konkurransen er jo det største et landslag kan oppleve. Coupe du Monde de la Boulangerie er den viktigste og største bakerkonkurransen som arrangeres internasjonalt, og det å få være ett av 12 land som deltar, er viktig for hele den norske bransjen. Så til tross for at vi ennå ikke kan samles til trening som vanlig, så vet jeg at landslagsledelsen tar dette på største alvor og jeg har stor tro på at laget vil være klare til dyst i januar 2022. Dette gleder jeg meg til, sier Bakke.

Legger strategien nå

For Dale Aas og coach Remy Corbet, prioriteres det nå å legge en solid treningsstrategi frem mot januar.

– Jeg og Remy er allerede i gang med å legge strategi og en treningsplan. Heldigvis har alle deltagerne gode treningsgrunnlag, og når vi får vite hva tema i VM-konkurransen er, så kan vi gå mer detaljert til verks. Vi har uansett om lag 10 måneder på oss, og det skal holde til å kunne levere godt i januar neste år, sier Dale Aas.

Powered by Labrador CMS