W.B. Samsons filial på Carl Berner i Oslo skal utvides.

Bakeri vant sak mot gårdeier

Gårdeier ønsket W.B. Samson ut av kontrakten og lokalene på Carl Berner. Nå har Oslo tingrett kommet frem til at bakeriet har retten på sin side, og at de har krav på langsiktig leieavtale.

Publisert Sist oppdatert

Hvis det blir anket, så blir det en ny runde med saken.

W.B. Samson har lenge hatt et ønske om å utvide filialen på Carl Berner i Oslo, og i 2016 overtok de leiekontrakten til lokalene vegg i vegg. Så fikk gården ny eier som ønsket å bygge leiligheter i etasjene over bakeriet, noe som utsatte utvidelsen til bakeriet til etter byggeprosess. Dermed oppstod en konflikt om forståelsen av leiekontrakten, og saken endte i tingretten.

Vant i tingretten

– Vi har hatt et langsiktig leieforhold der siden starten av 90-tallet og hatt et uproblematisk og godt forhold med gårdeier hele tiden. De senere årene har gården skiftet eiere flere ganger. Uenighetene startet etter at Roger Vodal og Kim Johnsen kjøpte eiendommen sammen i 2018. Den er solgt igjen svært nylig og når vi kan legge saken som har vært gående bak oss så håper vi på et godt forhold med nye eiere fremover, sier daglig leder for filialdriften i Samson, Carl Fredrik Samson til Bakeri.net.

W.B. Samson vant saken i tingretten med rett til langsiktig leieavtale. Det betyr at planen om å utvide filialen på Carl Berner fortsetter, vel og merke etter ankefristen går ut i februar.

– Hvis det blir anket, så blir det en ny runde med saken. Hvis ikke, fortsetter vi å jobbe med å lage en trivelig møteplass på Carl Berner med alt vi har der i dag av bakst og lunsj i tillegg til at vi har plass til å servere pizza, vin og øl på kveldene.

Stor støtte lokalt

Samson har fått mye positiv støtte fra folk i lokalmiljøet på Carl Berner etter det ble kjent at gårdeier ønsket bakeriet ut av lokalene. Det har blant annet vært stort engasjement i facebookgruppen «Carl Berner – Vårt Nabolag». Mange er opptatt av at nabolagsbakeriet ikke forsvinner.

– Engasjementet i nabolaget har vært helt utrolig og det er en stor motivasjon for oss. De har virkelig heiet oss frem helt siden vi begynte å jobbe med dette i 2016. De som bor i nærheten av oss er jo de aller viktigste gjestene for oss. Målet vårt er jo å skape noe de virkelig liker og har glede av så det blir en vinn-vinn-situasjon for både naboer, forbipasserende og oss, sier Carl Fredrik Samson.

Vil utvide tilbudet

 – Vi planlegger en filial som likner mye på filialen vi har på Gimle på Frogner i Oslo. Lokalet er ikke kjempestort og alt annet enn A4, men vi regner med å få plass til om lag 60 sitteplasser inne og en fin uteservering. Dette kommer til å bli et sted som har hele sortimentet vårt av bakst, lunsj og pizza på kveldene og i helgene. Vi har også en del spennende planer her når epidemien er bak oss, som jeg gleder meg til. Det har ofte blitt slik at de bakeriene som har vært vanskeligst å bygge er blitt de aller beste. Hvis det fortsetter å stemme så tror jeg dette må bli et av verdens beste bakeriutsalg, avslutter Carl Fredrik Samson.

Powered by Labrador CMS