Alle dagsferske brød fra Bakehuset skal nå få papiremballasje.

Bakehuset kutter 70 tonn plast

Norges største bakeri kutter ut plastemballasje på alle dagsferske brød og sparer miljøet for 70 tonn plast per år.

Publisert Sist oppdatert

Vi så at tiden var moden for å gjøre noe med designet på posene og valgte å gjøre dette samtidig som vi fjernet plasten.

Hensikten med emballasjeskiftet er en vesentlig miljøgevinst, det kuttes en stor mengde plastemballasje hvert år, samt at det skal bli enklere for forbruker å resirkulere emballasje, skriver Bakehuset i en pressemelding.

– Før måtte man skille plast og papir fra hverandre for å kunne resirkulere. Nå kan hele posen kastes rett i papiravfallet, sier Nan Furu-Bolstad, produktgruppesjef i Bakehuset.

Tilbakemeldinger fra kundene

Det er kundene som har gitt Bakehuset tilbakemeldinger på at de ønsker seg brødposer av rent materiale. Dessuten har kundene også hatt problemer med å skille mellom de forskjellige brødene i butikk, da emballasjen har vært for lik.

– Vi så at tiden var moden for å gjøre noe med designet på posene og valgte å gjøre dette samtidig som vi fjernet plasten. Det blir en del nye poser i butikkene, men vi håper at forbrukerne raskt finner igjen sine favoritter. Brødene beholder navnet sitt og bakes etter samme oppskrift, sier Furu-Bolstad.

Nostalgisk design

I jobben med nytt design i Klassiker-serien, som Norsk fjellbrød, Hverdagsgrovt og Mors grovbrød, er det hentet inspirasjon fra design som tidligere var i bruk. Men det er lagt til en mer moderne strek.

– Flere av disse brødene har vi bakt lenge og de har vært klassikere på frokostbordet eller i matpakka i en årrekke. Derfor ønsket vi å kombinere nostalgi med nåtid på disse posene, sier Furu-Bolstad.

Kortreist emballasje

Flere av brødseriene har de siste år fått redesignet posene. Nå har både Naturlig sunt, Våre Minste, Klassikere og Våre lokale brød bærekraftige papirposer laget av kortreist, skandinavisk trevirke.

– Vi ønsker å bidra til at forbrukerne kan ta miljøbevisste valg i hverdagen, og dette er et viktig skritt på veien, sier Furu-Bolstad.

Bakehuset startet med fargekoding av poser etter grovhet på brød i 2015. Tilbakemeldinger viste at dette ikke festet seg hos forbrukerne og det er derfor gått bort fra ordningen. Grovhetsskalaen gjelder fortsatt. Et av de mest solgte brødene i Bakehuset, Hverdagsgrovt, har fått justert oppskrift og er nå ekstra grovt på grovhetsskalaen.

Powered by Labrador CMS